Голубці
(покроковий рецепт з фото)
У наш час ні кожна молода людина зможе приготувати це культове блюдо. Давайте-но розповім, як приготувати голубці. Ситні, смачні, гаряченькі і неодмінно зі свіжої сметанкою. Смакота!
З приготуванням голубців розібралися. Тепер можу порекомендувати, з чим їх їсти. Найкраще поливати їх тим соусом, в якому вони і гасилися. Не забувайте про свіжу домашню сметану і чорний хліб вприкуску. Також можна присипати голубці свіжою зеленню. Хай щастить!
- Капуста - 1 штука (коб)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- М'ясо - 1 кілограм (яловичина і свинина + сало)
- Зелень - За смаком (кінза і петрушка)
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Куркума - За смаком
- Мал - 1 Склянка (відвареної)
Ставимо відварюватися до напівготовності рис. М'ясо нарізаємо шматочками і перекручуємо на м'ясорубці. Солимо, перчимо і обминали руками.
Чистимо цибулю і часник, подрібнюємо їх.
У сковороді розігріваємо шматок вершкового масла. Обсмажуємо на ньому цибулю з часником до красивої золотистої скоринки. В кінці додаємо куркуму.
Підготуємо всі, що нам знадобиться для начинки: смажений з часником цибуля, м'ясо, відварений рис і подрібнену зелень.
Ретельно вимішуємо фарш руками.
Попередньо качан капусти потрібно відварити в киплячій воді 5-6 хвилин, щоб листя розм'якли. Відокремлюємо один листок і викладаємо на нього начинку.
Вправними рухами скручуємо голубці.
Перекладаємо все голубці в форму для запікання. Підрум'янюємо їх в духовці при температурі 180 градусів. Цей крок можна пропустити або обсмажити голубці на сковороді.
Перекладаємо голубці в глибоку каструлю. Розводимо томатну пасту в 3-х склянках води і заливаємо в каструлю, за смаком додаємо сіль. Тушкуємо голубці на повільному вогні приблизно 45 хвилин. Подаємо до столу зі свіжою сметаною. Смачного!