Рецепт Голубці зі свининою фото

Голубці зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина
Дієтичне харчування
На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Таке блюдо як голубці любить, напевно, кожен. Ситне, смачне і досить просте в приготуванні блюдо. Незмінний атрибут святкових застіль.

Опис приготування:

Класичне блюдо, його приготування - справа честі кожної господині. Проваріть капустяне листя до м'якості в киплячій воді, рис відваріть до готовності. Підготуйте овочеву зажарку і змішайте інгредієнти для фаршу. На кожен лист капусти покладіть трохи фаршу, поверніть його трубочкою і загорніть краю всередину. Повторіть, поки не закінчиться фарш. Складіть голубці в каструлю, пересипаючи пасеровані овочі, залийте томатної сумішшю і тушкуйте протягом години. Смачного!

  • Капуста білокачанна - 1100 грам
  • Свинячий фарш - 700 грам
  • Мал - 200 грам
  • Цибуля - 250 грам
  • Морква - 210 грам
  • Перець солодкий болгарський - 150 грам
  • Томатне пюре - 300 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець, паприка - За смаком
голубці зі свининою - фото крок 1
З головки капусти виріжте качан і розберіть на окремі листки. В кожному аркуші виріжте центральний стебло і у вас залишаться два маленьких листочка. Складіть все листочки в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. Воду злийте, капустяне листя охолодіть.
голубці зі свининою - фото крок 2
Мал відварити до готовності.
голубці зі свининою - фото крок 3
Одну цибулину дрібно наріжте. Змішайте її з фаршем, рисом, паприка, перцем, сіллю і невеликою кількістю води. Вода потрібна, щоб фарш не вийшов занадто твердим.
голубці зі свининою - фото крок 4
Другу цибулину наріжте і пасеруйте з тертою морквою. Коли вона стане м'якою, додайте на сковороду порізану перець і пасеруйте до м'якості.
голубці зі свининою - фото крок 5
На лист капусти покладіть трохи фаршу, поверніть його трубочкою і загорніть краю всередину. Повторіть, поки не закінчиться фарш.
голубці зі свининою - фото крок 6
На дно великої каструлі покладіть половину залишилися капустяного листя . Зверху присипте четвертою частиною пасеровані овочі.
голубці зі свининою - фото крок 7
На отриману подушку викладіть все голубці, пересипаючи шари іншими пасеровані овочі.
голубці зі свининою - фото крок 8
Залийте голубці сумішшю томатного пюре, сметани, солі і півтори склянок води. Зверху покладе шматочок вершкового масла і інші капустяні листки. Поставте на вогонь і тушкуйте впродовж години після закипання.

Схожі рецепти