Голубці зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо як голубці любить, напевно, кожен. Ситне, смачне і досить просте в приготуванні блюдо. Незмінний атрибут святкових застіль.
Класичне блюдо, його приготування - справа честі кожної господині. Проваріть капустяне листя до м'якості в киплячій воді, рис відваріть до готовності. Підготуйте овочеву зажарку і змішайте інгредієнти для фаршу. На кожен лист капусти покладіть трохи фаршу, поверніть його трубочкою і загорніть краю всередину. Повторіть, поки не закінчиться фарш. Складіть голубці в каструлю, пересипаючи пасеровані овочі, залийте томатної сумішшю і тушкуйте протягом години. Смачного!
- Капуста білокачанна - 1100 грам
- Свинячий фарш - 700 грам
- Мал - 200 грам
- Цибуля - 250 грам
- Морква - 210 грам
- Перець солодкий болгарський - 150 грам
- Томатне пюре - 300 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, паприка - За смаком
З головки капусти виріжте качан і розберіть на окремі листки. В кожному аркуші виріжте центральний стебло і у вас залишаться два маленьких листочка. Складіть все листочки в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. Воду злийте, капустяне листя охолодіть.
Мал відварити до готовності.
Одну цибулину дрібно наріжте. Змішайте її з фаршем, рисом, паприка, перцем, сіллю і невеликою кількістю води. Вода потрібна, щоб фарш не вийшов занадто твердим.
Другу цибулину наріжте і пасеруйте з тертою морквою. Коли вона стане м'якою, додайте на сковороду порізану перець і пасеруйте до м'якості.
На лист капусти покладіть трохи фаршу, поверніть його трубочкою і загорніть краю всередину. Повторіть, поки не закінчиться фарш.
На дно великої каструлі покладіть половину залишилися капустяного листя . Зверху присипте четвертою частиною пасеровані овочі.
На отриману подушку викладіть все голубці, пересипаючи шари іншими пасеровані овочі.
Залийте голубці сумішшю томатного пюре, сметани, солі і півтори склянок води. Зверху покладе шматочок вершкового масла і інші капустяні листки. Поставте на вогонь і тушкуйте впродовж години після закипання.