Рецепт Голубці з морепродуктами фото

Голубці з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Капуста , Морепродукти , Крупи , Савойська капуста
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже оригінальні голубці з морепродуктами - з начинкою з морського коктейлю і оболонкою з савойської капусти. Блюдо в середземноморському стилі.

Опис приготування:

Голубці я люблю з самого дитинства, однак традиційні голубці мені вже порядком набридли. В результаті численних експериментів були винайдені голубці з морепродуктами - куди більш оригінальні і як мінімум не менш смачні, ніж традиційні голубці. Приготувати голубці з морепродуктами досить складно, однак якщо у вас є вільний час і бажання приготувати щось дійсно круте - рецепт для вас


  • Цибуля - 1 штука
  • Савойська капуста - 1 штука
  • Морепродукти - 400 грам
  • Мал - 1/2 склянки
  • Базилік (гілочка) - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Кукурудза (консервована) - 150 грам
  • Сіль, білий перець, каррі, імбир - - За смаком
1
Савойскую капусту гарненько миємо й розбираємо на великі листи. Нам потрібно 8 великих листів.
2
Тепер підготуємо капустяні листи до закручюванню голубців. Великі капустяне листя кладемо в каструлю, заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння. Як закипить - знімаємо з вогню, даємо листам полежати у воді ще кілька хвилин, після чого обливали їх крижаною водою. Потім вирізаємо жорсткі частини листа - ту частину, яка кріпиться до качані, і центральні жилки.
3
Мал варимо до напівготовності (з 5-7 хвилин менше, ніж потрібно). Морепродукти кладемо в холодну воду, доводимо до кипіння і варимо ще 2-3 хвилини після закипання. Відварені морепродукти очищаємо від панцирів і раковин (якщо є), нарізаємо на невеликі шматочки.
4
Моркву чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Кидаємо в сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо до рум'яності.
5
Цибулю нарізаємо кубиками і додаємо в сковороду до моркви. Обсмажуємо до м'якості цибулі.
6
Змішуємо нарізані морепродукти, відварений до напівготовності рис, обсмажені цибулю і моркву, нарізану базилік, консервовану кукурудзу (без рідини), спеції.
7
Перемішуємо і залишаємо фарш хвилин на 20-30, щоб всі інгредієнти просочилися спеціями.
8
Далі беремо лист савойської капусти, в центр викладаємо начинку, і починаємо загортати, як і звичайні голубці.
9
Голубці потрібно звернути щільно, щоб не розвалилися при приготуванні.
10
У сковороді розтоплюємо вершкове масло, кидаємо туди наші голубці і обсмажуємо на середньому вогні по 5-6 хвилин з кожного боку. Потім заливаємо голубці окропом так, щоб окріп покривав голубці на половину, і варимо до випаровування рідини (ще хвилин 15).
11
Готові голубці подаємо з улюбленим соусом. Смачного!

Схожі рецепти