Голубці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Любіть займатися домашніми заготовками? Тоді зверніть увагу на цей оригінальний рецепт приготування голубців на зиму з овочами. Така консервація стане відмінним варіантом навіть для свята.
1. Для приготування цієї страви спершу необхідно розділити капусту на листочки (попередньо опустивши її в окріп), вирізавши ущільнення.
2. Лопнули або занадто маленькі листочки можна нашаткувати дрібно.
3. Морква очистити і натерти на тертці. В рецепт приготування голубців на зиму можна додати абсолютно будь-які овочі за смаком.
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди моркву.
5. Тим часом вимити, очистити і нарізати дрібними брусочками або кубиками солодкий перець. Додати на сковороду і обсмажити трохи.
6. Всипати нашатковану капусту, все ретельно перемішати і хвилини через 3 зняти з вогню.
7. В листочки викласти начинку і акуратно їх загорнути.
8. Готові голубці помістити відразу в банки, попередньо вимиті і простерилізовані. Зверху можна додати невеликий шматочок гострого перцю.
9. Воду довести до кипіння в невеликій каструльці. Додати цукор, сіль, оцет, при бажанні запашний перець. Знову відправити на вогонь, а після закипання зняти.
10. Залити отриманим маринадом голубці і відправити їх стерилізувати близько 25-30 хвилин.
11. Потім голубці на зиму в домашніх умовах потрібно як слід укутати і залишити до повного охолодження.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 5-7 штук
- Болгарський перець - 5-7 штук
- Гострий перець - 1 штука (по бажанню)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 30 грам
- Цукор - 100 грам
- Оцет - 60 грам
2. Лопнули або занадто маленькі листочки можна нашаткувати дрібно.
3. Морква очистити і натерти на тертці. В рецепт приготування голубців на зиму можна додати абсолютно будь-які овочі за смаком.
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди моркву.
5. Тим часом вимити, очистити і нарізати дрібними брусочками або кубиками солодкий перець. Додати на сковороду і обсмажити трохи.
6. Всипати нашатковану капусту, все ретельно перемішати і хвилини через 3 зняти з вогню.
7. В листочки викласти начинку і акуратно їх загорнути.
8. Готові голубці помістити відразу в банки, попередньо вимиті і простерилізовані. Зверху можна додати невеликий шматочок гострого перцю.
9. Воду довести до кипіння в невеликій каструльці. Додати цукор, сіль, оцет, при бажанні запашний перець. Знову відправити на вогонь, а після закипання зняти.
10. Залити отриманим маринадом голубці і відправити їх стерилізувати близько 25-30 хвилин.
11. Потім голубці на зиму в домашніх умовах потрібно як слід укутати і залишити до повного охолодження.