Рецепт Голубці на зиму фото

Голубці на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Любіть займатися домашніми заготовками? Тоді зверніть увагу на цей оригінальний рецепт приготування голубців на зиму з овочами. Така консервація стане відмінним варіантом навіть для свята.

Опис приготування:

1. Для приготування цієї страви спершу необхідно розділити капусту на листочки (попередньо опустивши її в окріп), вирізавши ущільнення.

2. Лопнули або занадто маленькі листочки можна нашаткувати дрібно.

3. Морква очистити і натерти на тертці. В рецепт приготування голубців на зиму можна додати абсолютно будь-які овочі за смаком.

4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди моркву.

5. Тим часом вимити, очистити і нарізати дрібними брусочками або кубиками солодкий перець. Додати на сковороду і обсмажити трохи.

6. Всипати нашатковану капусту, все ретельно перемішати і хвилини через 3 зняти з вогню.

7. В листочки викласти начинку і акуратно їх загорнути.

8. Готові голубці помістити відразу в банки, попередньо вимиті і простерилізовані. Зверху можна додати невеликий шматочок гострого перцю.

9. Воду довести до кипіння в невеликій каструльці. Додати цукор, сіль, оцет, при бажанні запашний перець. Знову відправити на вогонь, а після закипання зняти.

10. Залити отриманим маринадом голубці і відправити їх стерилізувати близько 25-30 хвилин.

11. Потім голубці на зиму в домашніх умовах потрібно як слід укутати і залишити до повного охолодження.

  • Капуста - 1 штука
  • Морква - 5-7 штук
  • Болгарський перець - 5-7 штук
  • Гострий перець - 1 штука (по бажанню)
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - 30 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Оцет - 60 грам
1. Для приготування цієї страви спершу необхідно розділити капусту на листочки (попередньо опустивши її в окріп), вирізавши ущільнення.

2. Лопнули або занадто маленькі листочки можна нашаткувати дрібно.

3. Морква очистити і натерти на тертці. В рецепт приготування голубців на зиму можна додати абсолютно будь-які овочі за смаком.

4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди моркву.

5. Тим часом вимити, очистити і нарізати дрібними брусочками або кубиками солодкий перець. Додати на сковороду і обсмажити трохи.

6. Всипати нашатковану капусту, все ретельно перемішати і хвилини через 3 зняти з вогню.

7. В листочки викласти начинку і акуратно їх загорнути.

8. Готові голубці помістити відразу в банки, попередньо вимиті і простерилізовані. Зверху можна додати невеликий шматочок гострого перцю.

9. Воду довести до кипіння в невеликій каструльці. Додати цукор, сіль, оцет, при бажанні запашний перець. Знову відправити на вогонь, а після закипання зняти.

10. Залити отриманим маринадом голубці і відправити їх стерилізувати близько 25-30 хвилин.

11. Потім голубці на зиму в домашніх умовах потрібно як слід укутати і залишити до повного охолодження.

Схожі рецепти