Рецепт Геркулесові котлети фото

Геркулесові котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Вівсянка, Крупи
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід
Гарячі страви, Котлети

Ви любите каші, але набридло одноманітність? А можливо, ви взагалі не їсте каші? Тоді геркулесові котлети - це саме те, що вам потрібно. Спробуйте приготувати цю страву і здивуєте себе і близьких.

Геркулесові котлети - це не тільки смачно і корисно, це ще й гарна альтернатива м'ясу або рибі. Урізноманітнити раціон такими котлетками можна і для дорослих, і для дітей. Експериментуйте з заправками і соусами, і ви обов'язково знайдете свій ідеальний варіант приготування цієї страви. Ну, а я дам вам свій рецепт геркулесових котлет.

  • Геркулес - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Бульйон або кіпятнок - 1 Склянка
  • Борошно - 100 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
геркулесові котлети - фото крок 1
1. Рецепт приготування геркулесових котлет слід почати з підготовки пластівців. Їх необхідно залити 1 склянкою окропу або бульйону (можна взяти овочевий, м'ясної або навіть грибний) і дати настоятися не менш 2 годин. Чим більше вони постоять, тим м'якше будуть котлетки. Можна залишити їх навіть на ніч.
геркулесові котлети - фото крок 2
2. Коли пластівці добре набрякли, можна приступати до приготування фаршу. Для цього необхідно очистити і подрібнити цибулю. Додати його до пластівців разом з яйцем. Все добре перемішати. Посолити і поперчити за смаком (можна додати улюблені спеції або зробити їх, навпаки, солодкими).
геркулесові котлети - фото крок 3
3. З готового фаршу необхідно зліпити котлетки. Можна скористатися для цього двома столовими або десертними ложками. Котлетки обваляти в борошні і відправити на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом.
геркулесові котлети - фото крок 4
4. Смажити геркулесові котлети в домашніх умовах з двох сторін до золотистого кольору. Кришкою можна не накривати.
геркулесові котлети - фото крок 5
5. Готові котлети краще покласти на паперові рушники на кілька хвилин, щоб позбутися від зайвого жиру. А вже потім подавати до столу. До них найкраще приготувати соус або салат зі свіжих овочів.

Схожі рецепти