Рецепт Гарячий Gnocchi фото

Гарячий Gnocchi
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Заварне тісто
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ньокки - классическое блюдо итальянской кухни. Сьогодні пропоную італійський рецепт на французький манер сирні ньоккі під соусом"Бешамель" . Ніжні сирні галушки в вершковому соусі - просто смакота.

Опис приготування:

Ньокки - блюдо з багатовіковою історією. Цю страву будинків, тому набір продуктів для них дуже простий. Вони схожі на наші галушки або ліниві вареники, але все трохи складніше. Справжні сирні ньоккі готують з заварного тіста, так що доведеться, трохи повозитися. Кожна господиня в Італії знає, як приготувати цю страву буквально з закритими очима, але сьогодні пропоную сирні ньоккі на французький манер. Після варіння ньокки запікаються в духовці під соусом"Бешамель" з апетитною сирною скоринкою. Блюдо виходить ситним, смачним. Якщо ви дотримувалися рецептури, то ньоккі повинні вийти дуже"пухнастими" . Приємного!

  • Вершкове масло - 250 грам(125 г для тесту, 75 г для соусу і 50 для корочки)
  • Борошно - 320 грам(250 г в тісто і 70 г для соусу)
  • Яйця - 8 штук
  • Сир ементаль - 150 грам(100 г для скоринки і 50 г в тісто)
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Молоко - 1 літр
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
гарячий Gnocchi - фото крок 1
Вершкове масло (125 г) і воду покладіть / влийте в каструлю. Варіть, поки масло не повністю не розтопиться.
гарячий Gnocchi - фото крок 2
Коли вода з маслом закипить, всипте борошно і інтенсивно розмішуйте, щоб вийшло однорідне тісто.
гарячий Gnocchi - фото крок 3
Коли тісто повністю вбере вологу, зніміть його з вогню і додайте яйця по одному, вмішуючи їх в тісто за допомогою лопатки.
гарячий Gnocchi - фото крок 4
Сир потріть на тертці і додайте в тісто 50 г. Розмішайте ще тепле тісто, щоб сир вбрався. Дайте тесту охолонути.
гарячий Gnocchi - фото крок 5
Вершкове масло (75 м) розтопіть на сковороді, додайте борошно(70 м) і обсмажте до золотистого кольору.
гарячий Gnocchi - фото крок 6
Влейте молоко, приправити сіллю, поперчіть, додайте мускатний горіх. Варіть соус, постійно помішуючи, до загустіння.
гарячий Gnocchi - фото крок 7
У кулінарний мішок покладіть тісто. Потроху видавлюйте його, щоб виходили маленькі галушки. Якщо не хочете морочитися, сформуйте ньокки руками.
гарячий Gnocchi - фото крок 8
Надішліть ньокки в киплячу підсолену воду, відварюють їх 6-8 хвилин.
гарячий Gnocchi - фото крок 9
На дно форми для запікання викладіть кілька ложок соусу"Бешамель" .
гарячий Gnocchi - фото крок 10
Зверху викладіть рівномірним шаром відварені ньокки.
гарячий Gnocchi - фото крок 11
Знову залийте соусом, посипте сиром (100 г) і полийте розтопленим маслом (50 г).
гарячий Gnocchi - фото крок 12
Накрийте форму фольгою, відправте в розігріту до 150 градусів на 15 хвилин. Потім зніміть фольгу і виставте режим гриля на пару хвилин, щоб вийшла гарна скоринка.

Схожі рецепти