Фрікасе з курки
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна страва французької кухні, яке готується в соусі на основі білого вина або вершків. Фрікасе можна подати з будь-яким гарніром. Розповідаю, як приготувати фрикасе з курки.
Фрікасе можна приготувати з кролика, з яловичини або птиці. Блюдо до столу подають гарячим з гарніром з картоплі, відвареного рису або іншої крупи. Можна зробити блюдо заздалегідь і розігріти або ж готувати безпосередньо перед вечерею або святом.
- Куряче м'ясо - 1, 5 кілограма (стегенця, стегенця або гомілки)
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вермут - 150 мілілітрів
- Курячий бульйон - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Морква - 1 штука
- Цибуля-пориста - 2 штуки
- Вершки - 1/2 склянки
1
Вимийте шматочки курки і натріть їх сіллю, перцем. У сковороді розігрійте вершкове масло і викладіть курку, обсмажуйте з двох сторін близько двох хвилин.
2
Очистіть цибулю і наріжте його крупно, додайте в сковороду і готуйте близько хвилини, потім додайте дрібно нарізаний часник.
3
Обсмажуйте вміст сковороди 5 хвилин, весь час перемішуючи шматочки курячого м'яса.
4
Додайте в сковороду борошно, лавровий лист, чебрець, див. Вермут, курячий бульйон і накрийте кришкою, готуйте на середньому вогні близько 20 хвилин.
5
Вимийте і наріжте моркву, цибуля-порей тонкою соломкою. У сотейник налийте воду і опустіть морква, варіть її 1 хвилину, потім відваріть лук протягом 4 хвилин.
6
Додайте в сковороду до курки моркву з цибулею-порей, сіль і poperčite, влийте вершки. Тушіте 2 хвилини і зніміть з вогню, подавайте до столу гаряче блюдо.