Фрікасе по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім нескладний класичний рецепт фрикасе по-французьки пропоную сьогодні в якості альтернативи смаженої курки або гуляшу. М'ясо виходить ніжним і дуже соковитим.
Спробуйте приготувати фрикасе по французьки в домашніх умовах і ви, неодмінно, здивуєте своїх близьких і навіть найвимогливіших гостей. На гарнір візьміть печериці, оскільки вони з вершковим соусом створюють справжню композицію дивного смаку.
- Курка - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложок
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Зелень петрушки - 15 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Печериці - 300 грам
1. Візьміть курку, гарненько вимийте її і обробити. Спинки і крильця відкладіть в сторону, а з усіх інших частин (по бажанню) можете робити фрикасе. Я брала окорочка.
2. Приправте нарізані шматочки і посоліть. Потім обсмажте їх з усіх боків. Я розтоплювала вершкове масло і вливала його в кінці смаження.
3. Викладіть частини м'яса в форму з високими бортами і притрусіть зверху трохи борошном. Потім покладіть приправи, лавровий лист, розмарин. Далі влийте бульйон і вино.
4. Тепер можна сміливо відправляти наше м'ясо в духовку на одну годину. Слідкуйте, щоб курочка не підгоріла і регулюйте температуру духовки.
5. Збийте жовтки з вершками і лимонним соком. У киплячий бульйон (невелика кількість - приблизно 1 склянка), тоненьким струменем вливайте отриману яєчну суміш і постійно помішуйте. Як тільки почне закипати наш соус - негайно зніміть його з вогню і відставте.
6. Як гарнір я вирішила використовувати печериці - вийшло непогано. Я обсмажити гриби з двох сторін з цибулею, виклала на тарілку, поруч поклала курку і все полила приготованим вершковим соусом. Ось така краса вийшла!