Рецепт Фрікасе по-французьки фото

Фрікасе по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фрікасе
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зовсім нескладний класичний рецепт фрикасе по-французьки пропоную сьогодні в якості альтернативи смаженої курки або гуляшу. М'ясо виходить ніжним і дуже соковитим.

Опис приготування:

Спробуйте приготувати фрикасе по французьки в домашніх умовах і ви, неодмінно, здивуєте своїх близьких і навіть найвимогливіших гостей. На гарнір візьміть печериці, оскільки вони з вершковим соусом створюють справжню композицію дивного смаку.

  • Курка - 1 штука
  • Сіль і перець - За смаком
  • Борошно - 1 Ст. Ложок
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Курячий бульйон - 1 Склянка
  • Зелень петрушки - 15 грам
  • Жовтки - 2 штуки
  • Вершки - 4 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Печериці - 300 грам
фрікасе по-французьки - фото крок 1
1. Візьміть курку, гарненько вимийте її і обробити. Спинки і крильця відкладіть в сторону, а з усіх інших частин (по бажанню) можете робити фрикасе. Я брала окорочка.
фрікасе по-французьки - фото крок 2
2. Приправте нарізані шматочки і посоліть. Потім обсмажте їх з усіх боків. Я розтоплювала вершкове масло і вливала його в кінці смаження.
фрікасе по-французьки - фото крок 3
3. Викладіть частини м'яса в форму з високими бортами і притрусіть зверху трохи борошном. Потім покладіть приправи, лавровий лист, розмарин. Далі влийте бульйон і вино.
фрікасе по-французьки - фото крок 4
4. Тепер можна сміливо відправляти наше м'ясо в духовку на одну годину. Слідкуйте, щоб курочка не підгоріла і регулюйте температуру духовки.
фрікасе по-французьки - фото крок 5
5. Збийте жовтки з вершками і лимонним соком. У киплячий бульйон (невелика кількість - приблизно 1 склянка), тоненьким струменем вливайте отриману яєчну суміш і постійно помішуйте. Як тільки почне закипати наш соус - негайно зніміть його з вогню і відставте.
фрікасе по-французьки - фото крок 6
6. Як гарнір я вирішила використовувати печериці - вийшло непогано. Я обсмажити гриби з двох сторін з цибулею, виклала на тарілку, поруч поклала курку і все полила приготованим вершковим соусом. Ось така краса вийшла!

Схожі рецепти