Фаршировані кабачки (цукіні)
(покроковий рецепт з фото)
До різноманітності овочів влітку потрібно готуватися заздалегідь, тому розповім вам, як приготувати фаршировані кабачки (цукіні), ароматні і ситні. Тим самим допоможу урізноманітнити ваше літнє меню.
Ця страва однозначно порадує вас і Ваших близьких своїм ароматом і неймовірно приємний смак! Більш того, воно відмінно підходить для літнього святкового столу, так як всі овочі свіжі і, відповідно, найбільш корисні. Не має значення, який фарш ви виберете для приготування цієї страви, головне - обсмажити його разом з цибулею до готовності. У духовці кабачки потрібно тримати рівно до того моменту, коли вони стануть м'якими. Обов'язково порадуйте своїх близьких цим блюдом!
- Молодий кабачок або цукіні - 1 штука
- Болгарський перець - 1/3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1/2 штуки
- Фарш - 200 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Розмарин - За смаком
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - 1 пучок
1. Для початку розріжте кабачок уздовж на дві частини. За допомогою ложки вийміть середину з кабачка і дрібно наріжте.
2. Потім наріжте дрібними кубиками болгарський перець і ріпчасту цибулю. На середньому вогні на олії обсмажте цибулю до напівпрозорості. Потім додайте фарш і обсмажте його до готовності, періодично помішуючи.
3. Далі додайте нарізаний болгарський перець і воду, щоб суміш стала більш соковитою. Перекладіть начинку в миску і додайте дрібно натертий сир, м'якоть кабачка. Перемішайте і нафаршіруйте цією масою раніше підготовлені кабачки.
4. Викладіть їх на змащений оливковим маслом деко і запікайте приблизно 30 хвилин при температурі 200 градусів. Подавайте гарячим, прикрасивши зеленню. Смачного!