Фаршировані цукіні з соусом тахині
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування цукіні з начинкою з фаршу, тушкованих в соусі тахині з лимонним соком і курячим бульйоном.
Тахіні - східна густа паста з меленого насіння кунжуту. Вона служить основою для багатьох соусів і подається до різних страв. Як фаршу для начинки використовуйте ваш улюблений фарш, яким ви зазвичай начиняє овочі або м'ясо.
- Дрібних цукіні - 1 кілограм
- Фарш - За смаком
- taxini - 1/2 склянки
- Сіль - За смаком
- Кубики курячого бульйону - 2 штуки
- Масло для смаження - За смаком
1. Приготувати фарш на ваш смак і дати йому охолонути.
2. За допомогою спеціального ножа прорізати глибоке отвір уздовж кожного цукіні і витягти м'якоть. М'якоть ви можете відкласти в сторону і використовувати для приготування інших страв.
3. Розігріти масло в глибокій сковороді. Начинити цукіні готовим фаршем.
4. Викласти цукіні в сковороду і смажити до золотистого кольору.
5. Тим часом приготувати соус. У мисці добре перемішати тахині і лимонний сік.
6. Посолити і додати трохи води, близько 1-2 склянок. Враховуйте, що майже половина рідини випарується під час приготування, але в той же час не робіть соус дуже рідким.
7. Вилити тахині поверх цукіні і додати кубики курячого бульйону. Довести до кипіння на слабкому вогні і варити протягом 15-20 хвилин, поки соус не загусне і не зменшиться в обсязі майже наполовину. Накривати сковорідку кришкою при цьому не потрібно. Подавати блюдо з питою.