Цукіні фаршировані
(покроковий рецепт з фото)
Фаршировані цукіні - безпрограшний варіант звичайного або святкової вечері. Готову страву виглядає карколомно, не вимагає ніякого гарніру і сподобається як дорослим, так і дітям. Пробуємо!
Фаршировані цукіні готуються просто. Головне - належним чином підготувати всі інгредієнти. Tsukkini razrezhyte, виберіть серцевину. Обсмажте фарш, овочі, відваріть перловку і перемішайте. Додайте спеції. Нафаршіруйте цукіні і випікайте в духовці близько півгодини.
- Перловка готова - 0, 5 склянки
- Цукіні - 3 штуки
- Масло рослинне - 2, 5 Ст. Ложки
- Фарш м'ясний - 450-500 грам (яловичий, свинячий або суміш)
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Червона паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Морквина - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідори - 2 штуки
- Сир твердий тертий - 0, 5 склянки (бажано - Пармезан.)
- Петрушка - - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Сир легкоплавкий - 1 Склянка (моцарелла, проволоне)
1. Відваріть перлову кашу. Можна попередньо перловку замочити (на ніч, наприклад), тоді вона звариться швидше. З 0, 5 крупи (звареної в майже двох склянках води протягом 30 хвилин) вийде 1, 5 склянки каші. Духовку дозволите на 200 градусів. Деко застеліть фольгою. Цукіні промийте, розріжте навпіл і ложкою видаліть серцевину з насінням.
2. Половинки цукіні без насіннєвої частини викладіть на застелений фольгою деко. Додати сіль, поперчіть всередині і змастіть рослинною олією.
3. Переверніть цукіні зрізом вниз і прогрійте в духовці 10-15 хвилин. Температура духовки - 200 градусів.
4. Поки цукіні прогріваються в духовці, обсмажити на плиті фарш. Фарш можете використовувати будь-який - свинину, яловичину, курячий. У великій сковороді на середньому вогні налийте ложку масла, викладіть фарш, посипте його сіллю, перцем, меленим коріандром і паприкою. Перемішайте і смажте протягом 3-5 хвилин, поки м'ясо не змінить колір.
5. До фаршу додайте нарізаний невеликими кубиками цибулю, пропущений через прес часник і натерту на тертці моркву. Перемішайте і обсмажуйте, помішуючи, 7-8 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
6. Обсмажений фарш з овочами перекладіть у велику миску.
7. У сковороду, де смажили фарш, влийте пару ложок рослинного масла. Прогрійте і обсмажте в сковороді нарізані кубиками помідори (бажано їх очистити від шкірки, опустивши в окріп, і плодоніжки) і щільну м'якоть цукіні, яку ви вибрали ложкою. Якщо м'якоті - мало, наріжте ще один маленький цукіні. Нам знадобиться стакан нарізаного цукіні. Додати сіль, поперчіть, перемішайте і смажте протягом 5 хвилин.
8. Додайте обсмажені помідори з цукіні до фаршу. У миску також викладіть готову перловку, тертий пармезан або інший твердий сир, подрібнену петрушку (пару столових ложок) і вбийте яйце.
9. Перемішайте до однорідної маси.
10. Розподіліть фарш з перловкою і овочами по половинкам цукіні. Зверху посипте тертим або нарізаним легкоплавким сиром.
11. Запекайтк цукіні в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин. В кінці запікання включите режим "випікати на грилі" і хвилин 3, щоб сир став хрустким. Цукіні фаршировані готові! Смачного!