Dzhyadzhik
(покроковий рецепт з фото)
Джяджік - турецька салат з огірка з м'ятою і йогуртом. Його тільки називають салатом, але найчастіше подають як соус до різних м'ясних і овочевих страв. Готується джяджік дуже просто і швидко.
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати джяджік. Скажу відверто, цей рецепт став для мене справжнім відкриттям! Соус вийшов дуже легким і освіжаючим завдяки свіжому огірку і, звичайно ж, myate. М'яту можна використовувати як свіжу, так і сушену. В оригіналі в салат кладеться йогурт без будь-яких добавок, грецький, але якщо такого ви знайти не змогли, то можете сміливо використовувати знежирену сметану, смак вийде не гірше.
- Огірок - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Камерного м'ята - 2/3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Огірок очистіть і поріжте як можна дрібніше. Можна також натерти огірок на тертці, але тоді виділиться занадто багато соку.
До огірку видавіть часник, додайте сушену м'яту і трохи оливкового масла.
Заправте все це сметаною, перемішайте.
Джяджік готовий. Перед подачею додатково присипте його сушеної м'ятою або прикрасьте свіжою зеленню. Цей салат подавайте до м'ясних страв - він відмінно розбавить і полегшить смак. Смачного!