Дуже простий вишневий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Моя подруга розповіла, як приготувати дуже простий вишневий пиріг, виходить він зовсім несхожим на інші. Головною особливістю є цільнозерновий мука, вона надає йому особливого смаку.
Для приготування смачного ягідного пирога не обов'язково використовувати борошно вищого або першого сорту. Цей рецепт доводить, що цільнозерновий мука теж відмінно підходить для солодкої випічки, особливо якщо начинка соковита. Як ягід можна брати полуницю, вишню, малину или смородину, а також замінити ягоди яблуками. За бажанням додайте в тісто трохи кориці, вона зробить смак пирога більш насиченим, а аромат - більш апетитним.
- Цукор - 130 грам
- Борошно пшеничне - 180 грам (цільнозерновий)
- Крем - 200 грам
- Вишня - 400 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
1. Яйця з цукром і ваніллю збийте до стійкої піни. Додайте сметану 25%, змішайте. Просіяне борошно і розпушувач додайте до тесту, перемішайте.
2. Форму для випічки змастіть рослинною олією або покрийте пергаментом, вилийте в неї тісто. Вишню розморозити і відкиньте на сито.
3. Ягоди розподіліть зверху по тесту і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Остудіть пиріг, посипте його цукровою пудрою. Смачного!