Рецепт Цибулевий клопс фото

Цибулевий клопс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви не знали раніше, як приготувати цибульний клопс, то скористайтеся рецептом цього ситного північного страви, яке дає організму енергію і допомагає пережити холодну, сиру погоду.

Опис приготування:

Це досить простий рецепт. У ньому всього кілька інгредієнтів, основним з яких є відбите м'ясо. Але має бути налаштуватися на досить тривалий процес приготування. Слід спочатку відбити м'ясо, потім обсмажити його у вершковому маслі. Потім начистити і обсмажити велику кількість цибулі з додаванням сметанному соусі. Тільки після цього м'ясо стушкувати в сметанному соусі з цибулею. Але м'ясо виходить ніжним, смачним, тане в роті.

  • Свинина - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Крем - 300 грам
  • Бульйонний кубик - 1 штука
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
цибулевий клопс - фото крок 1
1. Візьміть м'якоть свинини, придатну для відбивних. Наріжте її шматками не більше, ніж півтора розміру сірникової коробки. Потім ретельно відбийте м'ясо.
цибулевий клопс - фото крок 2
2. На розігріту сковорідку покладіть шматок вершкового масла. Потім панірують у борошні отримані відбивні і викладайте їх в розтопити масло.
цибулевий клопс - фото крок 3
3. Обсмажте на великому вогні з двох сторін до появи скоринки і до часткової готовності м'яса. Чи не соліть м'ясо.
цибулевий клопс - фото крок 4
4. Дуже чистий цибулю. Помийте його під холодною водою. Наріжте півкільцями. Викладіть в сковорідку, де раніше смажилося м'ясо. За потреби додайте олію. Лук обсмажуйте до золотистого відтінку.
цибулевий клопс - фото крок 5
5. Потім в холодній воді розведіть борошно. Як тільки цибуля обсмажився до потрібної консистенції, влийте в сковорідку розведену у воді борошно і швидко, ретельно перемішайте. Додайте сметану. Посоліть і за смаком поперчіть. Продовжуйте готувати на самому маленькому вогні.
цибулевий клопс - фото крок 6
6. Візьміть сотейник або глибокий казанок. Перекладіть частину цибулі, як тільки він повністю з'єднається зі сметанним соусом, на дно казанка. Слідом укладіть шматочки обсмаженого м'яса. Знову залийте його сметанним соусом з цибулею. Так укладайте (за потреби) кілька шарів: верхній і нижній - обов'язково соус з цибулею.
цибулевий клопс - фото крок 7
7. Поставте казанок на вогонь, млоїте протягом півгодини. Коли клопс буде готовий, подавайте його з відвареною картоплею і соліннями.

Схожі рецепти