Цибулевий клопс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Якщо ви не знали раніше, як приготувати цибульний клопс, то скористайтеся рецептом цього ситного північного страви, яке дає організму енергію і допомагає пережити холодну, сиру погоду.
Опис приготування:
Це досить простий рецепт. У ньому всього кілька інгредієнтів, основним з яких є відбите м'ясо. Але має бути налаштуватися на досить тривалий процес приготування. Слід спочатку відбити м'ясо, потім обсмажити його у вершковому маслі. Потім начистити і обсмажити велику кількість цибулі з додаванням сметанному соусі. Тільки після цього м'ясо стушкувати в сметанному соусі з цибулею. Але м'ясо виходить ніжним, смачним, тане в роті.
- Свинина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Крем - 300 грам
- Бульйонний кубик - 1 штука
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Візьміть м'якоть свинини, придатну для відбивних. Наріжте її шматками не більше, ніж півтора розміру сірникової коробки. Потім ретельно відбийте м'ясо.
2. На розігріту сковорідку покладіть шматок вершкового масла. Потім панірують у борошні отримані відбивні і викладайте їх в розтопити масло.
3. Обсмажте на великому вогні з двох сторін до появи скоринки і до часткової готовності м'яса. Чи не соліть м'ясо.
4. Дуже чистий цибулю. Помийте його під холодною водою. Наріжте півкільцями. Викладіть в сковорідку, де раніше смажилося м'ясо. За потреби додайте олію. Лук обсмажуйте до золотистого відтінку.
5. Потім в холодній воді розведіть борошно. Як тільки цибуля обсмажився до потрібної консистенції, влийте в сковорідку розведену у воді борошно і швидко, ретельно перемішайте. Додайте сметану. Посоліть і за смаком поперчіть. Продовжуйте готувати на самому маленькому вогні.
6. Візьміть сотейник або глибокий казанок. Перекладіть частину цибулі, як тільки він повністю з'єднається зі сметанним соусом, на дно казанка. Слідом укладіть шматочки обсмаженого м'яса. Знову залийте його сметанним соусом з цибулею. Так укладайте (за потреби) кілька шарів: верхній і нижній - обов'язково соус з цибулею.
7. Поставте казанок на вогонь, млоїте протягом півгодини. Коли клопс буде готовий, подавайте його з відвареною картоплею і соліннями.