Чиказька піца
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що піца - це блюдо італійської кухні, її вже давно готують практично скрізь. Саме тому з'явилося безліч різних варіацій і цікавих рецептів, гідних вашої уваги.
Саме один з таких варіантів, як приготувати Чиказьку піцу, я і хочу запропонувати вам на замітку. Приголомшливо насичений смак, багато соусу і начинки - це чудове блюдо для всієї родини, від якого просто неможливо відірватися. За допомогою покрокового рецепта з фото таку піцу зробить навіть новачок в кулінарній справі.
- Борошно - 3 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка (приблизно)
- Вершкове масло - 7 чайних ложок(3 ложки розтопити, 4 - просто розм'якшене)
- Рослинна олія - 5 чайних ложок
- Соус - 500 грам (цибуля, часник, томатний соус, спеції)
- Моцарелла - 400 грам
- Сир твердий - 50 грам
- М'ясна начинка - 400 грам
1. Для початку замісити дріжджове тісто, з'єднавши борошно, крохмаль, розтоплене масло, сіль, цукор і дріжджі. Залиште його підходити на годинку. Потім розкачати, нанесіть шар розм'якшеного масла і акуратно згорніть рулетом.
2. Скачайте і залиште ще хвилин на 40. Паралельно можна зайнятися соусом. Обсмажте цибулю з часником на рослинній олії, додайте томатний соус або подрібнені свіжі помідори. Додати сіль, поперчіть, додайте трави і Уваров до загустіння.
3. Для м'ясної начинки можна використовувати фарш або італійські сосиски, наприклад. Моцареллу натріть на середнього розміру тертці.
4. Тепер можна збирати нашу піцу. Тісто розкачати і викласти у жароміцних форму. Присипте сиром, викладіть фарш і соус.
5. Зверху присипте тертим твердим сиром. Ідеально для цього брати Пармезан. Надішліть піцу в розігріту духовку хвилин на 25. Перед подачею на стіл остудіть її (хвилин 10).