Чатні з помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Родзинкою індійської кухні по праву можна вважати Чатни. Цей насичений, пікантний соус готують практично в кожному будинку. Серед різноманіття рецептів я хочу запропонувати вам один на замітку.
Якщо ви не боїтеся пробувати щось нове, а також відносите себе до шанувальників гострого, тоді цей варіант, як приготувати Чатни з помідорів, саме для вас. Приголомшливий аромат індійських спецій, насичений смак томатної пасти, - все це неймовірно! На весь процес у вас піде не більше півгодини, так що зайнятим господаркам обов'язково варто звернути на нього увагу. Якщо у вас є можливість знайти всі необхідні інгредієнти, то не роздумуючи повторіть рецепт в домашніх умовах.
- Помідор - 250 грам
- Імбир - 1 Чайна ложка (дуже дрібно нарізана)
- Чилі сушений - 2-3 штук
- Уряд дол - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 4-5 штук
- Гвоздика - 2-3 штук
- Асафетида - 1 щіпка
- Вода - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Листя карії - 7-8 штук
- Зерна гірчиці - 1/2 чайних ложки
- Насіння пажитника - 2-3 штук
1. На сковороду налийте трохи олії і розігрійте. Викладіть урал дав і обсмажте пару хвилин, помішуючи. Додайте слідом великими шматочками поламаний чилі, перець горошком, гвоздику, імбир. Обсмажуйте, поки чилі не почне міняти колір.
2. За цей час вимийте, обсушити і наріжте дрібними кубиками помідори. Викладіть їх на сковороду.
3. Додайте сіль за смаком і асафетиду. Томіть на повільному вогні 6-7 хвилин, періодично помішуючи.
4. Перекладіть помідори в блендер, додайте трохи води і подрібніть.
5. На сковороду долийте ще трохи олії і розігрійте. Викладіть зерна гірчиці і прогрійте їх.
6. Додайте листя каррі, ще один чилі, пажитник. Обсмажте кілька хвилин.
7. Викладіть томатний соус на сковороду.
8. Томіть ще 3-4 хвилини на вогні, помішуючи періодично. От і все, пікантний Чатни готовий!