Буряк по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Кожен раз відпочиваючи в Польщі, захоплююся тому, як смачно вони готують овочеві закуски. Даний рецепт буряка я взяла в однієї господині, "з перших рук" , дуже смачно!
Опис приготування:
Приготувати буряк"по-польськи" дуже просто. Інгредієнтів необхідний мінімум. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Буряк - 1 кілограм
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 0, 5 штуки
Підготуйте інгредієнти.
Буряк краще запікати, так виходить смачніше. Помийте буряк, оберніть її в фольгу і запікайте, приблизно, 1, 5 години при температурі 150-180 градусів.
Очистіть остигнула буряк.
Натріть буряк на крупній тертці.
Обсмажте цибулю до золотистого кольору на рослинній олії.
Викладіть буряк в сковороду до цибулі, приправити сіллю, додайте цукор.
Додайте в буряк сік половинки лимона.
Поперчіть і прогрійте до кипіння.
Щільно наповніть буряком підготовлені простерилізовані банки, прикрийте кришками, але не закручуйте.
На дно каструлі покладете ганчірочку, поставте банки, наповніть водою"до плічок" , нагрійте до кипіння і стерилізують в залежності від обсягу 15-20 хвилин, після чого витягніть банки і щільно закрийте кришками.
Готові банки переверніть догори дном, накрийте чимось теплим і залиште до повного охолодження. Виходить дуже смачна закуска, обов'язково повторю ще. З цієї кількості інгредієнтів вийшло дві банки об'ємом 420 грам і ще трохи"на пробу" .