Бульйон з свинини
(покроковий рецепт з фото)
Бульйон - це завжди дуже корисно і здорово! Хоча багато і лінуються варити м'ясні бульйони, рекомендую спробувати його зварити зі свинини. Наваристий, ситний і дуже смачний - ось такий у мене бульйон!
Перед вами - простий рецепт приготування бульйону зі свинини. Кістки для бульйону попередньо запікаються в духовці з овочами, потім вже вариться традиційний бульйон зі спеціями. Можливо даний рецепт здасться вам злегка незвичайним, але запевняю - бульйон виходить, те що треба! Гарного вам дня!
- Кістки для булльона - 3 кілограма (свинячі)
- Цибуля ріпчаста - 250 грам
- Морква - 2 штуки
- Селера - 250 грам
- Часник - 2 зубчики (роздавлений, але не очищений)
- Петрушка - 6 штук (гілочок)
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець - 1 штука (гілочка)
- Гвоздика - 3 штуки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі промийте.
Крупно наріжте моркву і цибулю. В шматочок марлі загорніть: часник, гвоздику і лавровий лист.
На деко викладаємо кістки, додаємо половину моркви, лука і селери. Поливаємо олією, перемішуємо і обсмажуємо в духовці 40 хвилин, температура 240 градусів.
Перекладаємо кістки і овочі в каструлю. Вливаємо 2 чашки гарячої води на деко і виливаємо жир з дека в каструлю. Зверху доливаємо холодної води, щоб покрила м'ясо. Кладемо спеції, зав'язані в марлю, овочі, що залишилися і петрушку. Доводимо до кипіння бульйон, знімаємо піну і варимо на повільному вогні 2-3 годину. Сіль за смаком.
При подачі на стіл витягаємо все зайве з бульйону. Смачного!