Бігус
(покроковий рецепт з фото)
Бігус- відмінне блюдо польської кухні. У цій страві використовується багато різних інгредієнтів і смаків, в ньому є м'ясо, ковбаски, гриби і овочі, а також бекон, який надає особливого смаку й аромату.
Бігус - ситне, смачне і досить непроста блюдо. У ньому поєднується багато яскравих смаків і ароматів. Обов'язковими інгредієнтами Бігус є м'ясо і капуста. Хтось використовує квашену капусту, хтось свіжу, я готую бігус і зі свіжою і з квашеною капустою, а білі сушені гриби цікавий смак. Копчені ковбаски і бекон надають страві аромат копченості. За рахунок того, що блюдо гаситься в подрібнених помідорах, м'ясо стає м'яким і соковитим, а спеції надають пряну нотку страви.
- Свинина - 500 грам
- Бекон - 150 грам
- Ковбаса копчена - 400 грам
- Гриби - 250 грам
- Капуста квашена - 300 грам
- Капуста свіжа - 1/2 штуки (візьміть невеликий вилок)
- Морква - 2 штуки
- Вино червоне - 150 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сушений орегано - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори - 400 грам
- Яловичий бульйон - 1 літр
- Сушені білі гриби - 10 грам
1
Ковбаски і бекон порізати великим кубиком і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Викладіть на тарілку.
2
Свинину промийте, обсушити і порізати великими шматочками. Обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді, в якій побували бекон і ковбаски.
3
Овочі і гриби промийте, почистіть і поріжте дрібними кубиками, капусту крупно наріжте. Складіть все, крім помідорів, в сковорідку і протушкувати все хвилин 10.
4
Додайте до овочів вино, томатне пюре, орегано, кмин, лавровий лист і сушені гриби. Потомити все разом пару хвилин.
5
Далі додайте м'ясо, бекон і ковбаски, доведіть до кипіння. Коли все закипить, додайте помідори і бульйон, накрийте кришкою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку.
6
Томіть бігус в духовці протягом 3 годин, поки м'ясо не стане м'яким.
7
Смачного!