Рецепт Бігус фото

Бігус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
М'ясо , Свинина , Свиняча корейка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Бігус- відмінне блюдо польської кухні. У цій страві використовується багато різних інгредієнтів і смаків, в ньому є м'ясо, ковбаски, гриби і овочі, а також бекон, який надає особливого смаку й аромату.

Опис приготування:

Бігус - ситне, смачне і досить непроста блюдо. У ньому поєднується багато яскравих смаків і ароматів. Обов'язковими інгредієнтами Бігус є м'ясо і капуста. Хтось використовує квашену капусту, хтось свіжу, я готую бігус і зі свіжою і з квашеною капустою, а білі сушені гриби цікавий смак. Копчені ковбаски і бекон надають страві аромат копченості. За рахунок того, що блюдо гаситься в подрібнених помідорах, м'ясо стає м'яким і соковитим, а спеції надають пряну нотку страви.

  • Свинина - 500 грам
  • Бекон - 150 грам
  • Ковбаса копчена - 400 грам
  • Гриби - 250 грам
  • Капуста квашена - 300 грам
  • Капуста свіжа - 1/2 штуки (візьміть невеликий вилок)
  • Морква - 2 штуки
  • Вино червоне - 150 мілілітрів
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сушений орегано - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Помідори - 400 грам
  • Яловичий бульйон - 1 літр
  • Сушені білі гриби - 10 грам
1
Ковбаски і бекон порізати великим кубиком і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Викладіть на тарілку.
2
Свинину промийте, обсушити і порізати великими шматочками. Обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді, в якій побували бекон і ковбаски.
3
Овочі і гриби промийте, почистіть і поріжте дрібними кубиками, капусту крупно наріжте. Складіть все, крім помідорів, в сковорідку і протушкувати все хвилин 10.
4
Додайте до овочів вино, томатне пюре, орегано, кмин, лавровий лист і сушені гриби. Потомити все разом пару хвилин.
5
Далі додайте м'ясо, бекон і ковбаски, доведіть до кипіння. Коли все закипить, додайте помідори і бульйон, накрийте кришкою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку.
6
Томіть бігус в духовці протягом 3 годин, поки м'ясо не стане м'яким.
7
Смачного!

Схожі рецепти