Бігус зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
У цьому чудовому блюді ви можете знайти все, що необхідно для повноцінного ситного обіду або вечері, в Бігус є і м'ясо, і свіжі овочі, і навіть трохи копченостей для особливого смаку і аромату.
Якщо вам доводилося бувати в Польщі, то, швидше за все, ви пробували це смачне блюдо, хоча достовірно не відомо, яка країна є батьківщиною рецепта приготування Бігус зі свининою. Саме з цієї причини різні варіації такого блюда зустрічаються також в Литві і ряді слов'янських країн, таких як Білорусь і Україна. У класичному рецепті Бігус зі свининою прийнято використовувати квашену капусту, але зустрічаються так само варіанти зі свіжої, як цей, наприклад. Та й взагалі в приготуванні Бігус немає особливих обмежень, і ви сміливо можете додати в нього, скажімо, грибочки, бобові або овочі, так блюдо придбає новий неповторний смак.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Свинина - 250-300 грам
- Грудинка копчена - 120-150 грам
- Сарделька копчена - 1 штука
- Сало - 70-100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Паста томатна - 3 Ст. Ложки
- Сік томатний - 0, 5 склянки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком