Бігус з сосискою
(покроковий рецепт з фото)
Легке в приготуванні, необтяжливе для вашого гаманця, смачне - ось тільки деякі з плюсів цієї страви. Якщо зовсім немає часу на приготування, раджу приготувати бігус з сосисками.
Розповідаю, як приготувати бігус з сосисками - дуже просте, бюджетне і швидке у виконанні блюдо. Блюдо виходить досить ситним. Подавати його можна і просто з хлібом, і з гарніром з рису або картоплі. Складнощів у приготуванні абсолютно ніяких, тому не боїмося щось зіпсувати і приступаємо до готування.
1. Капусту нарізаємо вашим улюбленим способом. Солимо і обжимаємо, щоб пустила сік. Сильно тиснути капусту не треба, в готової капусті повинна бути легка хрустінка.
2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці - великої або середньої.
3. Злегка обсмажуємо цибулю і моркву на сковорідці на олії.
4. Додаємо до моркви і цибулі капусту, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні хвилин 15. За потреби, можна додати трохи води.
5. Тепер про сосиски. Їх можна додавати в блюдо попередньо обсмаженими, а можна сирими. В тому і в іншому випадках сосиски до капусти ми будемо додавати практично в кінці готування. Очищаємо сосиски, нарізаємо і додаємо до капусти з овочами на сковорідку.
6. Перемішуємо, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо хвилин 10. Слідкуйте, щоб блюдо не підгорає і не вийшло сухим. Адже бігус повинен бути соковитим.
- Капуста - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сосиски - 200 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
1. Капусту нарізаємо вашим улюбленим способом. Солимо і обжимаємо, щоб пустила сік. Сильно тиснути капусту не треба, в готової капусті повинна бути легка хрустінка.
2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці - великої або середньої.
3. Злегка обсмажуємо цибулю і моркву на сковорідці на олії.
4. Додаємо до моркви і цибулі капусту, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні хвилин 15. За потреби, можна додати трохи води.
5. Тепер про сосиски. Їх можна додавати в блюдо попередньо обсмаженими, а можна сирими. В тому і в іншому випадках сосиски до капусти ми будемо додавати практично в кінці готування. Очищаємо сосиски, нарізаємо і додаємо до капусти з овочами на сковорідку.
6. Перемішуємо, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо хвилин 10. Слідкуйте, щоб блюдо не підгорає і не вийшло сухим. Адже бігус повинен бути соковитим.