Рецепт Бігус з картоплею фото

Бігус з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Литовська кухня
Овочі, Гриби, Печериці
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бігус

Всім любителям ситної домашньої кухні я хочу запропонувати чудове блюдо - бігус з картоплею. З таким простим рецептом нагодувати сім'ю не важко, тому обов'язково спробуйте бігус.

Рецепт приготування Бігус з картоплею, про який хочу розповісти вам я, трохи відрізняється від класичного варіанту, адже крім традиційних інгредієнтів, тут ми будемо використовувати картоплю, овочі та грибочки. З такими невеликими доповненнями блюдо, на мій погляд, стає ще більш насиченою і смачніше. Втім, якщо якихось продуктів у вас не буде, скажімо, горошку, кукурудзи або квасолі - не біда, тому що бігус з картоплею в домашніх умовах завжди виходить смачним, головне зберегти в ньому три основних інгредієнта (капусту, картопля і м'ясо).

  • Картопля - 5-6 штук
  • Капуста квашена - 300 грам
  • М'ясо - 200 грам
  • Ковбаса копчена - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Горошок зелений - 200 грам
  • Кукурудза - 200 грам
  • Квасоля стручкова - 200 грам
  • Гриби - 200 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень свіжа - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
бігус з картоплею - фото крок 1
Отже, для початку чистимо і нарізаємо кубиками картоплю, моркву і ріпчасту цибулю. Викладаємо овочі в розігріте масло, обсмажуємо їх трохи, потім вливаємо холодну воду (зовсім трошки) і тушкуємо все хвилин 7-10 на повільному вогні.
бігус з картоплею - фото крок 2
Квашену капусту злегка промиваємо під проточною водою і викладаємо її до овочів, тушкуємо все ще 10 хвилин.
бігус з картоплею - фото крок 3
Потім черга грибів (у мене були лисички), викладаємо їх в казан і продовжуємо все гасити. Якщо будете використовувати інші лісові гриби, то їх слід попередньо відварити.
бігус з картоплею - фото крок 4
Через хвилин 10 додаємо нарізане кубиками м'ясо.
бігус з картоплею - фото крок 5
Ще через 10 хвилин кладемо в казан квасоля, кукурудзу і горошок, тушкуємо все 8-10 хвилин.
бігус з картоплею - фото крок 6
Ну і наостанок додаємо нарізану кубиками ковбаску, солимо і перчимо блюдо.
бігус з картоплею - фото крок 7
Десь на годинку залишаємо бігус нудитися на повільному вогні, а після закінчення часу додаємо в нього подрібнений часник і свіжу зелень. Гарненько все перемішуємо і подаємо Запашні страви до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти