Бігус з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям ситної домашньої кухні я хочу запропонувати чудове блюдо - бігус з картоплею. З таким простим рецептом нагодувати сім'ю не важко, тому обов'язково спробуйте бігус.
Рецепт приготування Бігус з картоплею, про який хочу розповісти вам я, трохи відрізняється від класичного варіанту, адже крім традиційних інгредієнтів, тут ми будемо використовувати картоплю, овочі та грибочки. З такими невеликими доповненнями блюдо, на мій погляд, стає ще більш насиченою і смачніше. Втім, якщо якихось продуктів у вас не буде, скажімо, горошку, кукурудзи або квасолі - не біда, тому що бігус з картоплею в домашніх умовах завжди виходить смачним, головне зберегти в ньому три основних інгредієнта (капусту, картопля і м'ясо).
- Картопля - 5-6 штук
- Капуста квашена - 300 грам
- М'ясо - 200 грам
- Ковбаса копчена - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Горошок зелений - 200 грам
- Кукурудза - 200 грам
- Квасоля стручкова - 200 грам
- Гриби - 200 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень свіжа - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, для початку чистимо і нарізаємо кубиками картоплю, моркву і ріпчасту цибулю. Викладаємо овочі в розігріте масло, обсмажуємо їх трохи, потім вливаємо холодну воду (зовсім трошки) і тушкуємо все хвилин 7-10 на повільному вогні.
Квашену капусту злегка промиваємо під проточною водою і викладаємо її до овочів, тушкуємо все ще 10 хвилин.
Потім черга грибів (у мене були лисички), викладаємо їх в казан і продовжуємо все гасити. Якщо будете використовувати інші лісові гриби, то їх слід попередньо відварити.
Через хвилин 10 додаємо нарізане кубиками м'ясо.
Ще через 10 хвилин кладемо в казан квасоля, кукурудзу і горошок, тушкуємо все 8-10 хвилин.
Ну і наостанок додаємо нарізану кубиками ковбаску, солимо і перчимо блюдо.
Десь на годинку залишаємо бігус нудитися на повільному вогні, а після закінчення часу додаємо в нього подрібнений часник і свіжу зелень. Гарненько все перемішуємо і подаємо Запашні страви до столу. Приємного всім апетиту!