Рецепт Бігус з грибами фото

Бігус з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
Овочі, Гриби, Печериці
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бігус

Знайоме багатьом ще з дитинства поєднання квашеної капусти, овочів, копченостей і, звичайно ж, грибочків - і все це бігус, смачне польське блюдо, про приготування якого ви дізнаєтеся в цьому рецепті.

Хоча бігус і прийнято вважати польським блюдом, але він досить часто зустрічається в інших країнах, тому ви вже, швидше за все, його пробували. Таке поєднання продуктів дійсно для нас цілком звичне, адже напевно багато хто з вас готували щось схоже, якщо ж немає, тоді я із задоволенням розповім вам, як зробити бігус з грибами. Ця страва чудово тим, що його можна готувати цілий рік, до речі, влітку і восени можна замінити магазинні печериці лісовими грибами, вийде ще смачніше. В іншому цей простий рецепт Бігус з грибами відмінно підійде для повсякденного використання, спробуйте приготувати таку страву своїм рідним, думаю, вони оцінять його відмінний смак.

  • Капуста квашена - 1 Склянка
  • Картопля - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Морква - 0, 5 штуки
  • Пастернак - 0, 5 штуки
  • Сало свиняче - 50-70 грам
  • Сосиски копчені - 2 штуки
  • Печериці - 6 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Бульйон курячий - 200 мілілітрів
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
бігус з грибами - фото крок 1
Насамперед необхідно нарізати невеликий шматочок сала на кубики, кинути їх на розігріту сковорідку і витопити жир.
бігус з грибами - фото крок 2
Як тільки сало стане золотистого кольору і на сковороді буде достатня кількість жиру, викладаємо на неї очищений і нарізаний кубиками картоплю, смажимо його пару хвилин.
бігус з грибами - фото крок 3
Тепер нарізаємо дрібно цибулю, солодкий перець і пастернак, морква трьом на крупній тертці. Викладаємо овочі на сковороду і смажимо їх, поки цибуля не стане прозорим.
бігус з грибами - фото крок 4
Поки смажаться овочі, ми ретельно промиваємо гриби і нарізаємо їх на пластинки, потім кладемо печериці до решти інгредієнтів, смажимо все ще 5-7 хвилин.
бігус з грибами - фото крок 5
Після закінчення часу додаємо нарізані кружальцями сосиски і подрібнений часник, смажимо все пару хвилин, після чого викладаємо на сковороду квашену капусту (її слід попередньо віджати) і томатну пасту. Вливаємо на сковороду трохи бульйону, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо все і ставимо на повільний вогонь. Тушкуємо бігус протягом години, періодично помішуючи його і доливаючи в блюдо бульйон.
бігус з грибами - фото крок 6
В кінці залишається тільки розкласти блюдо по тарілочках, посипати його свіжою зеленню і подрібненим часником і подати до столу. Смачного!

Схожі рецепти