Баранина по-Байдарській
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва прийшло до нас з гірських селищ українських Карпат. Його часто подають в місцевих ресторанах. Але щоб спробувати його, необов'язково їхати в Україну, можна приготувати на власній кухні.
Для приготування цієї страви купите на ринку хороший шматочок баранини без кістки.
1. Баранину промийте. Поріжте м'ясо шматочками, зріжте плівки.
2. Цибуля чистої і Krupp porubite.
3. Змішайте у великій мисці м'ясо з цибулею, додайте оцет, сіль і перець за смаком. Перемішайте і залиште маринуватися на 5-6 годин в холодильнику. Миску з м'ясом затягніть харчовою плівкою або накрийте кришкою.
4. Мариноване м'ясо обсмажте разом з маринадом на невеликій кількості жиру (можна взяти свинячий) до рум'яної скоринки на середньо-високому вогні. Сковороду краще взяти з високими бортиками, т.К. Ми ще додамо бульйон.
5. Потім додайте бульйон в сковороду з м'ясом і тушкуйте до готовності на повільному вогні під кришкою. Готове м'ясо буде м'яким.
6. Приготуйте соус до м'яса - для цього подрібніть часник за допомогою Часничниці і змішайте з томатним соусом.
Готову баранину посипте свіжою зеленню, подавайте на стіл з приготовленим соусом.
Смачного!
- Баранина - 450 грам
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Жир - 1 Ст. Ложка
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- М'ясний бульйон - 0, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Баранину промийте. Поріжте м'ясо шматочками, зріжте плівки.
2. Цибуля чистої і Krupp porubite.
3. Змішайте у великій мисці м'ясо з цибулею, додайте оцет, сіль і перець за смаком. Перемішайте і залиште маринуватися на 5-6 годин в холодильнику. Миску з м'ясом затягніть харчовою плівкою або накрийте кришкою.
4. Мариноване м'ясо обсмажте разом з маринадом на невеликій кількості жиру (можна взяти свинячий) до рум'яної скоринки на середньо-високому вогні. Сковороду краще взяти з високими бортиками, т.К. Ми ще додамо бульйон.
5. Потім додайте бульйон в сковороду з м'ясом і тушкуйте до готовності на повільному вогні під кришкою. Готове м'ясо буде м'яким.
6. Приготуйте соус до м'яса - для цього подрібніть часник за допомогою Часничниці і змішайте з томатним соусом.
Готову баранину посипте свіжою зеленню, подавайте на стіл з приготовленим соусом.
Смачного!