Рецепт Баклажани в томатах на зиму фото

Баклажани в томатах на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки, Гостре, Консервація

Цей рецепт виключно для любителів гостренького. Зігріває в морози закуска Вам обов'язково припаде до смаку. Приготуйте і Ви смачні баклажани в ароматних і соковитих помідорах!

Ця чудова закуска стане нагадуванням про теплі літні дні. Пікантна і оригінальна заготівля багатьом припаде до душі. Консервування баклажанів особливо актуально в кінці літа, тому із задоволенням ділюся своїм улюбленим рецептом!

  • Баклажан - 1, 5 кілограма
  • Болгарський перець - 3 штуки
  • Помідори - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Перець червоний пекучий - 1/2 штуки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Часник - 10-15 зубчиків
  • Сіль - 3 Ст. Ложки(2 ст. L. - для баклажанів, 1 ст. L. - для варіння)
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Оцет 9% - 100 мілілітрів
  • Перець мелений - 1 Щепоток
баклажани в томатах на зиму - фото крок 1
Наріжте баклажани кружечками, посоліть і залиште на деякий час. Це необхідно для того, щоб пішла гіркота.
баклажани в томатах на зиму - фото крок 2
Наріжте болгарський перець.
баклажани в томатах на зиму - фото крок 3
А також цибулю і гіркий перець. Часник подрібніть.
баклажани в томатах на зиму - фото крок 4
Помідори залийте окропом, дайте постояти пару хвилин. Потім окріп злийте, занурте помідори в холодну воду і зніміть шкірку. Наріжте помідори і складіть в каструлю.
баклажани в томатах на зиму - фото крок 5
Усе, крім баклажанів, пропустіть через м'ясорубку. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 30-40, щоб випарувалася зайва вода. Соус стане гущі.
баклажани в томатах на зиму - фото крок 6
В цей час баклажани промийте в проточній воді. Обсушити. Обсмажте з двох сторін.
баклажани в томатах на зиму - фото крок 7
В соус додайте всі спеції. Викладіть обсмажені баклажани. Готуйте ще хвилин 20.
Для 5 хвилин до закінчення варіння влийте оцет.
баклажани в томатах на зиму - фото крок 8
Розкладіть салат по стерилізованих банках і закрийте кришками. Приберіть під ковдру для охолодження. Смачного!

Схожі рецепти