Баклажани в томатах на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт виключно для любителів гостренького. Зігріває в морози закуска Вам обов'язково припаде до смаку. Приготуйте і Ви смачні баклажани в ароматних і соковитих помідорах!
Ця чудова закуска стане нагадуванням про теплі літні дні. Пікантна і оригінальна заготівля багатьом припаде до душі. Консервування баклажанів особливо актуально в кінці літа, тому із задоволенням ділюся своїм улюбленим рецептом!
- Баклажан - 1, 5 кілограма
- Болгарський перець - 3 штуки
- Помідори - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Перець червоний пекучий - 1/2 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Часник - 10-15 зубчиків
- Сіль - 3 Ст. Ложки(2 ст. L. - для баклажанів, 1 ст. L. - для варіння)
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Перець мелений - 1 Щепоток
Наріжте баклажани кружечками, посоліть і залиште на деякий час. Це необхідно для того, щоб пішла гіркота.
Наріжте болгарський перець.
А також цибулю і гіркий перець. Часник подрібніть.
Помідори залийте окропом, дайте постояти пару хвилин. Потім окріп злийте, занурте помідори в холодну воду і зніміть шкірку. Наріжте помідори і складіть в каструлю.
Усе, крім баклажанів, пропустіть через м'ясорубку. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 30-40, щоб випарувалася зайва вода. Соус стане гущі.
В цей час баклажани промийте в проточній воді. Обсушити. Обсмажте з двох сторін.
В соус додайте всі спеції. Викладіть обсмажені баклажани. Готуйте ще хвилин 20.
Для 5 хвилин до закінчення варіння влийте оцет.
Для 5 хвилин до закінчення варіння влийте оцет.
Розкладіть салат по стерилізованих банках і закрийте кришками. Приберіть під ковдру для охолодження. Смачного!