Рецепт Аджика на зиму фото

Аджика на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, На сніданок
Аджика

Немає смачніше закуски, ніж ароматна і пікантна аджика, її можна додати до м'яса або риби, використовувати як основу для приготування різних соусів або навіть просто намазати аджику на шматочок хліба.

Раз вже сезон заготівель в самому розпалі, то хочу запропонувати вам ще один відмінний і дуже простий рецепт аджики на зиму. Готується така чудова закуска досить просто, а в холодний осінній і зиязикай час вона стане просто незамінна, адже її можна використовувати, як для приготування соусів і м'яса, так і подавати на стіл в якості доповнення до всіляких страв. Повірте, з нею ваші обіди, вечері і сніданки стануть набагато яскравіше і більш насиченою, тому пропоную вам обов'язково зробити аджику на зиму в домашніх умовах, її смак буде нагадувати вам про спекотне літо весь рік.

  • Перець солодкий - 1, 5 кілограма
  • Яблука - 500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Перець гострий червоний - 300-400 грам
  • Помідори - 5 кілограм
  • Часник - 400 грам
  • Масло рослинне - 2 склянки (оливкова або соняшникова нерафінована)
  • Сіль - 5 Ст. Ложок
аджика на зиму - фото крок 1
Отже, надягаємо обов'язково рукавички і насамперед промиваємо гострий перець і відрізаємо у нього плодоніжки, очищати від насіння не обов'язково.
аджика на зиму - фото крок 2
Поки рукавички можна зняти і зайнятися підготовкою інших овочів. Морквачистим, промиваємо і трьом на крупній тертці або середньої.
аджика на зиму - фото крок 3
Потім очищаємо яблука від шкірки, видаляємо з них серцевину і також трьом їх на крупній тертці, викладаємо яблука до моркви.
аджика на зиму - фото крок 4
Солодкий перець очищаємо від насіння і відрізаємо місце кріплення плодоніжки, перекручуємо перець через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері, викладаємо його до інших овочів.
аджика на зиму - фото крок 5
Помідори бланшируємо і видаляємо з них шкірку, подрібнюємо помідори також за допомогою м'ясорубки або блендера, викладаємо томатну пасту в каструлю. Отриману овочеву масу ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння, потім перемішуємо все і знову доводимо масу до кипіння, так повторюємо кілька разів. Потім робимо маленький вогонь, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 1, 5 годин, періодично помішуючи.
аджика на зиму - фото крок 6
Коли час буде підходити до кінця, нам необхідно подрібнити часник і гострий перець. Викладаємо їх у каструлю, додаємо рослинне масло і сіль, перемішуємо все і тушкуємо ще пів годинки.
аджика на зиму - фото крок 7
Тепер ми просто розкладаємо гарячу аджику по заздалегідь стерилізованим баночках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо остигати, потім переносимо на зберігання в прохолодне темне місце. Аджика на зиму готова!

Схожі рецепти