Аджика «Кавказька» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви готові випробувати по-справжньому пекучий смак такий закуски, тоді класичний рецепт аджики "кавказької" на зиму спеціально для вас. Цей варіант тільки для справжніх цінителів гострого.
Поширений і улюблений багатьма варіант аджики на основі помідорів, солодкого перцю і навіть яблук дуже далекий від оригіналу. Справжня аджика "кавказька" на зиму в домашніх умовах повинна готуватися виключно на основі гострого перцю і часнику з додаванням різних трав і прянощів.
- Гострий перець - 5 кілограм
- Сіль - 150 грам
- Часник - 1 кілограм
- Чорний перець - 150 грам
- Koriandr - 150 грам
- Пажитник - 70 грам
- Насіння кропу - 70 грам
- Свіжий базилік - 500 грам
- Braai - 500 грам
- Цукор - 150 грам
- Томати без шкірки - 2 кілограма (по бажанню)
1. Якщо ви хочете повторити справжній класичний рецепт аджики "кавказької" на зиму, томати потрібно виключити. Однак їх сік і кислота надає страві особливу нотку, тому я їх трохи додала. Основні ж інгредієнти перед вами.
2. Для початку вимийте як слід перці, обсушити їх і, видаливши хвостики, наріжте тонкими смужками.
3. Викладіть їх у велику каструлю, додайте сіль, надішліть на вогонь. Очистіть від шкірки томати, подрібніть і додайте зверху. Після закипання зменшіть вогонь і залиште масу нудитися. В кінцевому рахунку кількість соусу має зменшитися приблизно на третину, щоб аджика "кавказька" на зиму в домашніх умовах була густою.
4. Періодично масу потрібно акуратно помішувати.
5. Паралельно займіться часником. Очистіть його, пропустіть через прес або наріжте дрібними шматочками: це залежить від ваших смакових уподобань.
6. Підготуйте всі необхідні спеції. При бажанні набір використовуваних прянощів і трав може бути змінений за смаком.
7. Спеції подрібніть в ступці і всипте в уже загусла масу. Додайте цукор, проваріть ще близько 10 хвилин. Вимиту зелень обсушити і дрібно наріжте.
8. За допомогою погружного блендера все гарненько подрібніть.
9. А потім додайте часник. Варіть близько 5-7 хвилин.
10. Додайте зелень, все перемішайте і зніміть з вогню.
11. До цього часу підготуйте простерилізовані банки і кришки. Розкладіть аджику по банках, закатати і укутайте теплою ковдрою до повного охолодження. Ось і весь рецепт приготування аджики "кавказької" на зиму. Спробуйте повторити його будинку: випробувати по-справжньому гостре задоволення від соусу.