Рецепт Аджика «Кавказька» на зиму фото

Аджика «Кавказька» на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гострий перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Соуси , Аджика
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви готові випробувати по-справжньому пекучий смак такий закуски, тоді класичний рецепт аджики"Кавказької" на зиму спеціально для вас. Цей варіант тільки для справжніх цінителів гострого.

Опис приготування:

Поширений і улюблений багатьма варіант аджики на основі помідорів, солодкого перцю і навіть яблук дуже далекий від оригіналу. Справжня аджика"Кавказька" на зиму в домашніх умовах повинна готуватися виключно на основі гострого перцю і часнику з додаванням різних трав і прянощів.

  • Гострий перець - 5 кілограм
  • Сіль - 150 грам
  • Часник - 1 кілограм
  • Чорний перець - 150 грам
  • Koriandr - 150 грам
  • Пажитник - 70 грам
  • Насіння кропу - 70 грам
  • Свіжий базилік - 500 грам
  • Braai - 500 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Томати без шкірки - 2 кілограма (по бажанню)
аджика
1. Якщо ви хочете повторити справжній класичний рецепт аджики"Кавказької" на зиму, томати потрібно виключити. Однак їх сік і кислота надає страві особливу нотку, тому я їх трохи додала. Основні ж інгредієнти перед вами.
аджика
2. Для початку вимийте як слід перці, обсушити їх і, видаливши хвостики, наріжте тонкими смужками.
аджика
3. Викладіть їх у велику каструлю, додайте сіль, надішліть на вогонь. Очистіть від шкірки томати, подрібніть і додайте зверху. Після закипання зменшіть вогонь і залиште масу нудитися. В кінцевому рахунку кількість соусу має зменшитися приблизно на третину, щоб аджика"Кавказька" на зиму в домашніх умовах була густою.
аджика
4. Періодично масу потрібно акуратно помішувати.
аджика
5. Паралельно займіться часником. Очистіть його, пропустіть через прес або наріжте дрібними шматочками: це залежить від ваших смакових уподобань.
аджика
6. Підготуйте всі необхідні спеції. При бажанні набір використовуваних прянощів і трав може бути змінений за смаком.
аджика
7. Спеції подрібніть в ступці і всипте в уже загусла масу. Додайте цукор, проваріть ще близько 10 хвилин. Вимиту зелень обсушити і дрібно наріжте.
аджика
8. За допомогою погружного блендера все гарненько подрібніть.
аджика
9. А потім додайте часник. Варіть близько 5-7 хвилин.
аджика
10. Додайте зелень, все перемішайте і зніміть з вогню.
аджика
11. До цього часу підготуйте простерилізовані банки і кришки. Розкладіть аджику по банках, закатати і укутайте теплою ковдрою до повного охолодження. Ось і весь рецепт приготування аджики"Кавказької" на зиму. Спробуйте повторити його будинку: випробувати по-справжньому гостре задоволення від соусу.

Схожі рецепти