Золотиста картопля в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і апетитна золотава картопля в духовці - відмінна заміна вуличного фаст фуду! Приготувати її можна протягом 30 хвилин, заздалегідь нарізавши скибочками і перемішавши з пряним рослинним маслом.
Приготовану таким чином картоплю можна взяти з собою в поїздку, в похід, пікнік, на роботу. Тим, хто любить страви з пікантним смаком, допустимо присипати картопля перед запіканням меленим сушеним часником - аромат у страви буде просто чудовим.
- Картопля - 6-7 штук (середнього розміру)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка (мелена, солодка)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 5 Щепоток
- Вода гаряча - 50 мілілітрів

Підготуйте інгредієнти. Сорт картоплі може бути будь-яким, так само як і обрані вами приправи.

Картопляні бульби промийте у воді за допомогою губки, дбайливо зчищаючи шкірку від бруду і пилу. Потім розріжте кожен коренеплід навпіл і наріжте скибочками в миску або в салатник.

Влийте в ємність рослинне масло без запаху, всипте сіль, мелений чорний перець і мелену солодку паприку. За бажанням можете додати приправи і прянощі, але не сушені трави, так як вони підгорять при запіканні і обвугляться на картоплі.

Акуратно все перемішайте, щоб паприка офарбила масло, а воно - скибочки картоплі.

Застеліть деко або форму для запікання фольгою або пергаментним папером, викладіть на неї картопляну нарізку шкіркою вниз. По краях ємності влийте воду на дно форми. Помістіть в духовку форму і запікайте при 200 градусах близько 25 хвилин.

Після приготування форму вийміть з духовки і дайте страві злегка охолонути.

Викладіть золотисту картоплю на тарілки. Подавайте разом з соусом: кетчупом, майонезом, сметаною і т.Д.