Рецепт Золота паска фото

Золота паска
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно , Яйця , Спеції , Прянощі , Приправи , Куркума
ПП рецепти
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Якщо вам цікаво, як приготувати"Золоту пасху" , то я із задоволенням поділюся своїм рецептом! Мій варіант буде більш економний, адже деякі господині кладуть по 5-6 жовтків, щоб зробити колір золотим, я ж додаю куркуму. Так, так, вона надає випічки красивий золотистий колір!

Опис приготування:

Дивіться мій рецепт, я детально розповім про те, як приготувати смачне і ароматне, золоте тісто; які формочки краще використовувати для випічки. Запаху або смаку куркуми в готової паски не чути, її перебиває ванільний цукор, родзинки. Також в рецепті я опишу як зробити найпростішу глазур для паски на основі білка і цукрової пудри. Для прикраси - кондитерська посипання і цукрові квіти. Хай щастить!

  • Свіжі дріжджі - 25 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Крем - 50 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - За смаком
  • Ізюм - 100 грам
  • Білок яєчний - 1 штука (глазур)
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (глазур)
  • Кондитерська посипка - 15 грам (прикраса)
  • Куркума - 1 Ст. Ложка
золота паска - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
золота паска - фото крок 2
2. Спочатку потрібно зробити опару. Для цього в теплому молоці (38-39 градусів) розчиніть дріжджі, сіль і цукор.
золота паска - фото крок 3
3. Додайте дві-три столові ложки борошна, розчиніть її і залиште опару в теплі на 10-15 хвилин. Я ставлю на батарею і накриваю рушником.
золота паска - фото крок 4
4. Коли опара покриється дрібними бульбашками, як пінна шапочка, значить вона готова. Додайте розтоплене вершкове масло, сметану, яйця, перемішайте.
золота паска - фото крок 5
5. Всипте частину борошна, куркуму і почніть замішувати тісто, спочатку ложкою, потім руками на столі.
золота паска - фото крок 6
6. Тісто не повинно бути крутим, але досить щільним і пластичним. Залиште його в теплі під рушником на 1, 5 години підходити.
золота паска - фото крок 7
7. Ізюм залийте окропом, залиште на 5 хвилин, потім злийте всю воду. Додайте родзинки в тісто, що підійшло, обомніте руками його (тісто), замісіть знову в клубок.
золота паска - фото крок 8
8. Розділити тісто 4 частини. Форми змастіть рослинною олією, покладіть тісто, воно повинно займати не більше третини формочки, тому як росте дуже добре. Приберіть в теплу духовку паски на 30-40 хвилин для підйому. Коли тісто буде майже врівень з краєм форми, включіть її на 180 градусів і випікайте паски по 30-40 хвилин до золотистої скоринки. Хочу зупиниться на формочках, я печу в товстостінних алюмінієвих, це дуже зручно, в них ніколи не пригорає і не пристає паску. Дуже сподобалися антипригарні і силіконові, все ж змащувати їх рекомендую, це дозволить зберегти форму довше. Якщо хочете піч в паперових, то раджу їх просто вкладати в алюмінієві форми, тоді випічка вас не підведе. У мене були випадки, коли паперові формочки просто втрачали форму від ваги тіста, тому купую паперові тільки для маленьких пасок.
золота паска - фото крок 9
9. Готові паски остудіть у формі, потім обережно витягніть.
золота паска - фото крок 10
10. Для глазурі знадобиться охолоджений яєчний білок, 3 ст.Л цукрової пудри. Міксером або електровенчіком збивайте білок спочатку на малих обертах, коли маса буде досить насичена киснем, збільшуйте оберти і збивайте до піків. Потім введіть цукрову пудру, перемішайте глазур.
золота паска - фото крок 11
11. Глазур готова! Консистенція глазурі після додавання цукрової пудри буде ніжнішою. Можна додати пару крапель лимонного соку.
золота паска - фото крок 12
12. На паски нанесіть глазур, посипання. Світлого вам свята!

Схожі рецепти