Рецепт Жувальна карамель фото

Жувальна карамель
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Молочні продукти , Вершки , Вершкове масло , Карамель , Мед
Низькокалорійні , ПП рецепти
Для дітей , Десерт
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 90-100
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочете побалувати себе і близьких натуральними домашніми цукерками? Пропоную варіант, як приготувати жувальну карамель без особливих зусиль і з мінімальним набором інгредієнтів.

Опис приготування:

Це дуже простий варіант, як приготувати жувальну карамель в домашніх умовах. Її можна доповнити сіллю, ваніллю, корицею, горіхами та іншими улюбленими ігредіенти.

  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Чай - 3 чайних ложки
  • Цукор - 400 грам
  • Ванільний екстракт - 0.5 чайних ложки
  • Кукурудзяний сироп - 50 мілілітрів
  • Мед - 50 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 4 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
жувальна карамель - фото крок 1
1. Форму необхідно застелити пергаментом для випічки (змастивши його вершковим маслом) або силіконовим килимком.
жувальна карамель - фото крок 2
2. Вершки вилити в невеликий сотейник, туди ж всипати чай. Надіслати на вогонь.
жувальна карамель - фото крок 3
3. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні близько 5 хвилин, потім зняти і дати настоятися ще близько 10 хвилин під закритою кришкою. Після процідити вершки через сито.
жувальна карамель - фото крок 4
4. Висипати в вершки цукор, додати мед, ванільний екстракт, кукурудзяний сироп (можна використовувати крохмаль, розведений у воді), воду.
жувальна карамель - фото крок 5
5. Як випливає все перемішати і відправити на вогонь. Додати вершкове масло і сіль.
жувальна карамель - фото крок 6
6. На повільному вогні варити карамель до коричневого кольору.
жувальна карамель - фото крок 7
7. Зняти з вогню, вилити в підготовлену форму і залишити мінімум на 2 години до повного застигання.
жувальна карамель - фото крок 8
8. Потім можна акуратно нарізати вийшов пласт на невеликі шматочки.
жувальна карамель - фото крок 9
9. Жувальна карамель в домашніх умовах може бути солоною, якщо додати зверху трохи морської солі.
жувальна карамель - фото крок 10
10. Тепер цукерки можна загорнути в невеликі шматочки пергаменту, щоб вони не висихали і не були занадто тугими. Дуже класний варіант жувальної карамелі - натуральне домашнє ласощі.

Схожі рецепти