Жувальна карамель
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе і близьких натуральними домашніми цукерками? Пропоную варіант, як приготувати жувальну карамель без особливих зусиль і з мінімальним набором інгредієнтів.
Це дуже простий варіант, як приготувати жувальну карамель в домашніх умовах. Її можна доповнити сіллю, ваніллю, корицею, горіхами та іншими улюбленими ігредіенти.
- Вершки - 300 мілілітрів
- Чай - 3 чайних ложки
- Цукор - 400 грам
- Ванільний екстракт - 0.5 чайних ложки
- Кукурудзяний сироп - 50 мілілітрів
- Мед - 50 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Форму необхідно застелити пергаментом для випічки (змастивши його вершковим маслом) або силіконовим килимком.
2. Вершки вилити в невеликий сотейник, туди ж всипати чай. Надіслати на вогонь.
3. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні близько 5 хвилин, потім зняти і дати настоятися ще близько 10 хвилин під закритою кришкою. Після процідити вершки через сито.
4. Висипати в вершки цукор, додати мед, ванільний екстракт, кукурудзяний сироп (можна використовувати крохмаль, розведений у воді), воду.
5. Як випливає все перемішати і відправити на вогонь. Додати вершкове масло і сіль.
6. На повільному вогні варити карамель до коричневого кольору.
7. Зняти з вогню, вилити в підготовлену форму і залишити мінімум на 2 години до повного застигання.
8. Потім можна акуратно нарізати вийшов пласт на невеликі шматочки.
9. Жувальна карамель в домашніх умовах може бути солоною, якщо додати зверху трохи морської солі.
10. Тепер цукерки можна загорнути в невеликі шматочки пергаменту, щоб вони не висихали і не були занадто тугими. Дуже класний варіант жувальної карамелі - натуральне домашнє ласощі.