Зелені щи зі шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Перед вами оригінальний, але при цьому і простий рецепт зелених щей зі шпинату. Як нескладно здогадатися, від класичного варіанта щей його відрізняє тільки наявність шпинату. Смачно вийшло, раджу!
Опис приготування:
Перед вами класичний рецепт зелених щей зі шпинату. Взагалі можна обійтися в цьому рецепті і без щавлю, але я чомусь вирішила, що з ним буде смачніше, так би язикати, по традиції. Спробуйте і ви це блюдо, рекомендую вам спробувати такий суп настійно, особливо влітку в пору свіжої зелені, овочів і фруктів! Купіть три зелених пучка - і приступимо до готування, а рецептом я зараз поділюся!
- Свинина - 400 грам
- Щавель - 1 пучок
- Шпинат - 1 пучок
- Зелень - 0.5 пучка(Braai, кріп, петрушка - що любите)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Капуста - 0.3 штуки (третину середнього качана)
- Спеції - За смаком
1. Для початку водою заливаємо м'ясо, додаємо спеції і варимо бульйон, не забувши зняти піну. Далі зменшуємо вогонь і додаємо картоплю з капустою. В цей же час на сковороді підсмажити подрібнені цибулю і моркву.
2. Додамо зажарку до бульйону, і займемося зеленню: шпинат, кріп і щавель добре миємо й дрібно нарізаємо. Додамо в щі тільки тоді, коли і картопля, і капуста стануть м'якими.
3. Тепер залишилося додати спеції, проварити щі до кипіння, а потім вимкнути вогонь і дати супу настоятися приблизно півгодини.
4. От і все! Розливаємо готові щі по тарілках, заправляємо сметаною і подаємо до столу!