Зелені щи з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів щавлю пропоную рецепт зелених щей з яйцем. Просто, смачно, корисно і ситно. Ділюся рецептом!
Зелені щи зі щавлем готуються дуже просто і швидко, при наявності бульйону, який може бути будь-яким: курячим, яловичим, свинячим. Мої щі не жирний, можна сказати дієтичні. Але разом з тим досить ситні, завдяки картоплі і яйцям. Якщо щавель у вас дуже кислий, то є сенс додати трохи цукру. Томатну пасту можна замінити свіжим помідором.
- Бульйон курячий - 1, 3 L
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Щавель - 300 грам
- Куряче яйце - 3-4 штук
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком

Підготуйте інгредієнти для приготування щей.

У каструлю налийте бульйон. Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками, викладіть в каструлю. Починайте варити щі.

Цибулю і моркву очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці, викладіть в сковороду.

Налийте рафінована соняшникова олія і припустіть цибулю з морквою на невеликому вогні протягом 7-8 хвилин.

Викладіть цибулю з морквою в каструлю.

Коли овочі будуть готові, додайте томатну пасту.

Щавель ретельно помийте, видаліть стебла і наріжте листя.

Викладіть щавель в каструлю. Щи посоліть і поперчіть за смаком і варіть ще 5-7 хвилин.

У готові щи додайте нарізані яйця, зварені круто.

Зелені щи зі щавлем і яйцем готові. Подавайте зі сметаною. Смачного!