Зубатка на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Купили зубатку і не знаєте, як приготувати? Зробимо на грилі, адже це не так вже й складно, якщо знати деякі нюанси. Зубатка, приготована на грилі - дуже смачне, незвичайне і вишукане блюдо.
Збитки - дуже смачна і корисна риба, але не завжди виходить приготувати її правильно через пухкої структури м'яса. Найкраще для готування в домашніх умовах підходить плямиста зубатка. Її можна смажити, гасити, використовувати в готуванні котлет і запіканки. Але сьогодні я розповім вам, як приготувати зубатку на грилі. Виходить вона просто чудовою: соковита і дуже смачна, з ніжним соусом і легким ароматом лимона, та й клопоту при готуванні практично ніяких.
- Строката зубатка - 1 кілограм
- Лимонний сік - 20 мілілітрів
- Вершки 33% - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Сіль - 2 грами
- Червона паприка - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
Обрізаємо плавники у тушки і нарізаємо великими стейками. Потім солимо і поливаємо лимонним соком і на 15 хвилин відставляємо.
Промариновані стейки викладаємо на розігріту сковороду-гриль, злегка змащену маслом.
Смажимо стейки зубатки по 8 хвилин з кожного боку.
У сотейнику випаровуємо вершки до 2/3 обсягу, потім додаємо вершкове масло, паприку і тертий сир. Добре перемішуємо.
Викладаємо готові стейки на блюдо і поливаємо соусом. На гарнір можна подати будь-пюре.