Збитень з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Зігрітися в холодну пору можна не тільки традиційним чаєм або кавою. Я хочу запропонувати вам класний варіант на замітку - суботні з імбиром, спеціями і лимоном. Обов'язково спробуйте!
Відразу хочу сказати, що спеції - справа індивідуального смаку. Ви можете додавати тільки ті, що вам до душі. Сік лимона, на мій погляд, дійсно необхідний, інакше напій виходить занадто нудотним. Це корисно, натурально і смачно! Чому б не побалувати себе і близьких сбитнем?
- Мед - 1 Склянка
- Вода - 4-5 склянок
- Імбир - 1 штука (близько 4-5 см)
- Спеції для аромату - За смаком (обкладинка, гвоздика, кардамон, запашний перець, ваніль, аніс і т.Д.)
- Сік лимона - За смаком
Воду поставте в каструльці на вогонь і доведіть до кипіння. Імбир очистіть і натріть на тертці.
Викладіть в каструлю.
Додайте спеції. Після повторного закипання, варіть під кришкою близько 15 хвилин, потім зніміть з вогню і ще 15-20 хвилин дайте настоятися.
Готовий збитень процідіть і доповніть соком лимона за смаком.
Додайте мед, ретельно перемішайте.
Подавайте до столу гарячим.
Подавайте до столу гарячим.