Рецепт Медовий збитень фото

Медовий збитень
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мед , Спеції , Прянощі , Приправи , Гвоздика
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Напої , Сбитень
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Цей традиційний російський напій має цілющі властивості і допомагає боротися із застудою. Він дуже ароматний і смачний, такий суботні обов'язково сподобається всім охочим напоїв з меду.

Опис приготування:

Цей цікавий напій з'явився досить давно, і перші згадки про нього датуються 1128 роком. В той час, як і зараз, було досить багато різних способів його приготування, незмінним залишався тільки один компонент - мідь, без нього зробити справжній суботні просто неможливо. І якщо вам цікаво, як же приготувати цей ароматний і цілющий напій, то я із задоволенням поділюся з вами простим рецептом медового збитню. Тут дійсно немає нічого складного, адже всі інгредієнти доступні і досить економічні, ну а на саме приготування ви витратите близько 30 хвилин, так що зробити медовий суботні в домашніх умовах не складе особливих труднощів.

  • Вода - 500 мілілітрів
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Цукор палений - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Обкладинка - 0.3 грами
  • Імбир - 8 грам
  • Лимон - 10 грам
  • Гвоздика - 3-4 штук
медовий збитень - фото крок 1
Виливаємо воду в каструлю і додаємо мед, перемішуємо все до повного розчинення меду.
медовий збитень - фото крок 2
Свіжий імбир очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі кубики.
медовий збитень - фото крок 3
Ставимо каструлю з водою і медом на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо прянощі і нарізаний імбир, варимо суботні на повільному вогні протягом 10 хвилин, в кінці додаємо для кольору палений цукор.
медовий збитень - фото крок 4
Нарізаємо лимончик часточками, розливаємо суботні по чашках і подаємо його, прикрасивши лимоном.

Схожі рецепти