Заварний лимонний крем
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх фанатів домашньої випічки хочу запропонувати на замітку цей класний і зовсім нескладний варіант приготування заварного лимонного крему. Ароматний, смачний і пікантний.
Цей дивовижний крем чудово підійде для випічки, найрізноманітніших десертів, стане відмінною начинкою для пончиків або еклерів, наприклад. Такий крем чудово зберігається в холодильнику 5-7 днів. Одного разу його спробувавши, потім просто неможливо від нього відязикатися Рекомендую обов'язково повторити рецепт!
- Жовтки - 8 штук
- Цукор - 1 Склянка (трохи більше або менше за смаком)
- Вершкове масло - 100 грам
- Сік лимона - 110 мілілітрів(+ Cedra)
1. Лимони вимийте як слід зі щіткою.
2. З двох-трьох лимонів натріть цедру.
3. Вичавіть сік. Кількість вказати складно, так як соковитість у лимонів різна.
4. На плиті встановіть каструлю з водою для водяній лазні. У невелику мисочку відправте жовтки, додайте цукор і збийте до однорідності.
5. Додайте цедру і сік лимона, перемішайте ще раз.
6. Встановіть на водяну баню мисочку.
7. Постійно помішуючи, прогрійте крем і по шматочку додавайте вершкове масло.
8. Як тільки крем стане потрібної консистенції зніміть з вогню і протріть через сито.
9. От і все, залишилося тільки остудити заварний лимонний крем. Смачного!