Заварний крем в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Зараз я вам розповім, як приготувати заварний крем в мікрохвильовій печі. Він відмінно підійде для бісквітних коржів. З ним я готую такі торти, як "рижик" і "наполеон & Quot. А ще крем можна їсти з чаєм.
Заварний крем можна вживати як самостійну страву, так і в якості солодкої начинки для тістечок, тортів, кексів, печиво, печива, млинчиків і багато чого іншого. Якщо вам потрібна велика порція, збільшуйте пропорції інгредієнтів. А ще дуже добре таким кремом розбавляти масляний крем. Тоді він виходить менш жирним.
- Молоко - 0, 5 L
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль - 0, 5 склянки
- Яйця жовток - 3 штуки
- Ванілін - 1 штука
Razbivaem яйця, відокремлюємо жовтки від білків. Нам потрібні жовтки. До речі, з білків можна зробити дуже смачне безе якраз до заварному крему. Розтираємо жовтки з цукром.
Потім досипати кілька столових ложок крохмалю. У мене був картопляний. Але ви можете взяти кукурудзяний. Якщо немає крохмалю, є варіант приготування крему з додаванням борошна. Теж добре застигає. Але з крохмалем він виходить ніжніше і гущі.
Розтерши крохмаль з яйцями і цукром, поступово доливаємо молоко. Природно, воно повинно бути холодним. Якщо долити тепле, яйця можуть згорнуться. Досипаємо пачку ваніліну. Все добре перемішуємо.
Креязик суміш, як ви розумієте, повинна знаходитися в спеціальному посуді для мікрохвильовки. Ставимо крем на максимальну потужність в мікрохвильовку. Перемішуємо рівно через хвилину. І так 4 рази (гріємо-перемішуємо). Крем в мікрохвильовці готується швидко. Смачного!