Зате (страва)
(покроковий рецепт з фото)
Зато - дуже популярна страва в Індонезії. Являє собою шматочки курки або молодої свинини, замариновані в пікантному маринаді з прянощами і арахісом, запечені на рожні або на шпажках.
Зато - дуже популярна страва Індонезії. Шматочки курки або свинини маринуються в суміші цибулі, часнику, меленого арахісу і прянощів, а потім запікаються в духовці або на грилі. М'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і ароматним!
- Куряче м'ясо - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Арахіс смажений - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Перець - 1/2 чайних ложки
Курку наріжте на середні шматочки.
Смажений арахіс подрібніть.
Цибулю і часник наріжте.
Для маринаду змішайте цибулю, часник, спеції, арахіс, масло і сіль. Натріть отриманим маринадом м'ясо і залиште м'ясо маринуватися мінімум на годину.
Насадити шматочки курки на попередньо замочені у воді шпажки.
Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 45 хвилин.
Подайте до столу. Смачного!