Смачна страва з курячих грудок з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви як раз в пошуку цікавого і не дуже складного гарячого блюда, тоді придивіться до цього варіанту. Nežnejšee файл, апетитні грибочки і приголомшливий соус - це приголомшливе поєднання!
Хочу презентувати вам класний спосіб, як приготувати смачну страву з курячої грудки з грибами. Поєднання двох процесів - обсмажування і запікання - робить його справді дивним. Таке блюдо можна подавати до столу з гарніром або доповнивши овочами, наприклад. При бажанні ви завжди можете доповнити рецепт найрізноманітнішими спеціями за смаком. В даному випадку використовується курячий бульйон, але ви можете замінити його овочевим, грибним бульйоном (або взагалі додати чисту воду).
- Куряче філе - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Гриби - 300 грам
- Бульйон - 1.5 склянки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Половину вершкового масла викладіть на сковороду і розтопіть.
2. Філе вимийте, обсушити і відправте на сковороду. На сильному вогні обсмажте з двох сторін до легкої скоринки.
3. Зніміть філе з вогню і перекладіть у жароміцних форму. На сковороду відправте нарізані тонкими пластинками гриби. Обсмажте на середньому вогні хвилин 5, помішуючи.
4. Викладіть в невелику мисочку на час.
5. На сковороду додайте масло, що залишилося. Коли воно розтопиться, всипте борошно і обсмажте до золотистого кольору. Після влийте бульйон і доведіть до кипіння, не перестаючи помішувати.
6. У соус викладіть гриби, потримайте на вогні буквально хвилинку, після чого перекладіть у форму до філе.
7. Додати сіль, додайте перець або інші спеції за смаком.
8. Форму накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
9. Запікайте близько півгодини (великі грудки - хвилин 45) до готовності курочки. Смачного!