Засолка помідорів з цибулею на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити засолювання помідорів з цибулею на зиму. Виходить смачна і соковита закуска, яка відмінно доповнить собою будь-який гарнір! Взимку помідорчики вам будуть в радість, раджу.
Ділюся простим рецептом засолювання помідорів з цибулею на зиму. Помідори виходять дуже смачні. Звичайно, в оригіналі помідори солять в діжці або в каструлі два, три, а то і більше днів, але мені здається, цей спосіб і простіше, і помідори в результаті вийдуть ніжніше. Спробуйте!
- Помідори - 800 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець горошком - 7 штук
- Оцет 6% - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Банки і кришки стерилізуємо, овочі ретельно миємо й чистимо. Викладаємо на дно шматочки солодкого перцю, кріп, чорний перець, цибулю і моркву.
2. Кожен помідор протикаємо зубочисткою в зоні плодоніжки - це допоможе шкірці не луснути. Викладаємо в банку, заливаємо окропом, залишити з 15 хвилин. Потім воду зливаємо, заливаємо новий окріп. Повторимо процедуру три рази.
3. Воду з банки в останній раз переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, розчиняючи сіль і цукор. Сюди ж додамо оцет, часник і лавровий лист, перемішаємо, заливаємо цим маринадом овочі. Закочує на зиму.
4. Банки до повного охолодження укутайте в щось тепле і зберігайте в перевернутому стані. Коли охолонуть - переставимо в льох. Готово!