Заправка для салату «Цезар»
(покроковий рецепт з фото)
Кулінарні авторитети стверджують - вся суть салату "цезар" не в його інгредієнтах, а в фірмовому соусі. Між іншим, рецепт приготування заправки для салату "цезар" нескладний. Я виграю?
Ця заправка - та сама "родзинка", завдяки якій салат "цезар" зі звичайного смачного салату перетворився в загальновизнаний світовий кулінарний шедевр. Простота інгредієнтів "цезаря" - свіже листя салату, хрусткі пшеничні крутон, ароматний пармезан - вимагає саме такої заправки: яскравою, незвичайної і, незважаючи на схожість компонентів, не має нічого спільного з майонезом.
Чи не єдиним, але, мабуть, головною відмінністю між ними є вустерский соус - легенда сама по собі! - який необхідний для приготування "цезаря", і стала майже анекдотом часточка часнику, використовувана для змазування стінок посуду. Знайти вустерский соус непросто, але це не привід відмовляти собі в улюбленому блюді - в крайньому випадку, замініть його 1 анчоусів і половиною чайної ложки цукру. Це, звичайно, НЕ рівноцінна заміна, але навіть в дуже хороших ресторанах до неї вдаються, повірте.
- Яйця - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Часник - 0, 5 зубчики
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 150 мілілітрів
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком