Рецепт Заправка для салату «Цезар» фото

Заправка для салату «Цезар»
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Кулінарні авторитети стверджують - вся суть салату"Цезар" не в його інгредієнтах, а в фірмовому соусі. Між іншим, рецепт приготування заправки для салату"Цезар" нескладний. Я виграю?

Опис приготування:

Ця заправка - та сама"родзинка" , завдяки якій салат"Цезар" зі звичайного смачного салату перетворився в загальновизнаний світовий кулінарний шедевр. Простота інгредієнтів"Цезаря" - свіже листя салату, хрусткі пшеничні крутон, ароматний пармезан - вимагає саме такої заправки: яскравою, незвичайної і, незважаючи на схожість компонентів, не має нічого спільного з майонезом.

Чи не єдиним, але, мабуть, головною відмінністю між ними є вустерский соус - легенда сама по собі! - який необхідний для приготування"Цезаря" , і стала майже анекдотом часточка часнику, використовувана для змазування стінок посуду. Знайти вустерский соус непросто, але це не привід відмовляти собі в улюбленому блюді - в крайньому випадку, замініть його 1 анчоусів і половиною чайної ложки цукру. Це, звичайно, НЕ рівноцінна заміна, але навіть в дуже хороших ресторанах до неї вдаються, повірте.

  • Яйця - 2 штуки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Часник - 0, 5 зубчики
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Масло оливкове - 150 мілілітрів
  • Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
заправка для салату
Часник почистити і змастити зубчиком миску для соусу. Викласти в миску гірчицю.
заправка для салату
Білки відокремити від жовтків. Додати жовтки до гірчиці.
заправка для салату
Лимон розрізати на дві половини. Одну видавити в миску.
заправка для салату
Додати кілька крапель оливкової олії і почати збивати соус.
заправка для салату
Додавати масло дуже обережно, спочатку по краплі, потім - тонкою цівкою. Збивати не припиняти! :)
заправка для салату
Поступово ввести сіль, перець, вустерский соус а також сік другої половини лимона. Збити соус до однорідного густого стану.
заправка для салату
Готову заправку використовувати для приготування салату"Цезар" !:)

Схожі рецепти