Запіканка «Три в одному»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам смачний варіант утилізації вчорашньої картоплі і тушкованої капусти. Чому "три в одному"? Тому що картопля, капуста і м'ясо! Ситно і всі задоволені!
Бувають такі дні коли після вечері залишається їжа, а на наступний день доїдати її ніхто не хоче. От саме такий варіант - вчорашня картопля, тушкована капуста. Додаємо шматочок м'яса, солоний огірочок і отримуємо смачну запіканку "три в одному"! пробуйте!
- Свинина або свинячий фарш - 400 грам
- Тушкована капуста - 200 грам
- Огірок маринований - 1-2 штук (якщо дрібні, то 3 шт)
- Картопляне пюре - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Майонез або сметана - 1 Ст. Ложка
- Аджика - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1. Підготуйте продукти: холодну картопляне пюре, тушкована капуста, м'ясо, огірки, спеції і яйця.
2. Шматочок свинини пропустіть через м'ясорубку або подрібніть іншим зручним способом. Додайте до нього тушковану капусту, терті солоні огірки і сире яйце.
3. Добре перемішайте і посоліть, якщо потрібно.
4. Холодне картопляне пюре перемішайте з сирим яйцем.
5. Вогнетривку форму змажте маслом рослинним. Викладіть м'ясний фарш і розрівняйте ложкою.
6. Зверху розподіліть картопляне пюре.
7. Змішайте майонез (сметану) з аджикою. Змастіть картопляне пюре.
8. Запікайте в розігрітій духовці (180 градусів) приблизно 50-55 хвилин.
9. Остудіть трохи готову запіканку, поріжте, подавайте з овочами і зеленню. Приємного!