Запечене м'ясо по-англійськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченого яловичого м'яса в томатно-цибульному соусі з додаванням картоплі, морква, червоного вина на яловичому бульйоні.
Це традиційний британський рецепт, який допоможе Вам перетворити звичайне яловиче м'ясо в справжній делікатес і здивувати не тільки Ваших близьких, але і гостей. Приготуйте це ситне, смачне і легке в приготуванні блюдо і воно нікого не залишить байдужим.
- Яловичина - 700 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 25 грам
- Помідори - 400 грам
- Яловичий бульйон - 420 мілілітрів
- Червоне вино - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль і перець - - За смаком
1. Видалити зайвий жир з м'яса і порізати його на кубики 2 см. Почистити і нарізати моркву. Почистити і кубиками нарізати картоплю. Почистити цибулю і крупно нарізати.
2. Влити 2 ст.Л. Рослинного масла в сковорідку і нагріти на середньому вогні. Додати м'ясо. Готувати кілька хвилин, поки кубики не стануть коричневого кольору. Помішувати м'ясо під час обсмажування. Помістити м'ясо в каструлю. Розігріти духовку до 150 градусів.
3. У сковорідку влити рослинне масло, нагріти на середньому вогні і додати цибулю. Смажити, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин, поки цибуля не розм'якне. Посипати борошном і смажити, помішуючи, ще хвилину. Борошно потрібна, щоб згустити соус.
4. Постійно помішуючи, повільно влити бульйон поверх лука і довести до кипіння, скрутить газ до минимального. Додати помідори, сіль і перець. Добре перемішати і дати покипіти на слабкому вогні протягом 2-х хвилин.
5. Влити томатно-цибулевий соус в каструлю. Додати картоплю, морква, лавровий лист, червоне вино і добре перемішати ложкою. Помістити каструлю в попередньо розігріту духовку на 2 ½ години.