Рецепт Запечена тілапія фото

Запечена тілапія
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Фрукти, Зелень, Тілапія
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Тилапию можна смажити, піч, фарширувати, запікати, збризкувати соком лайма чи сухим білим вином. Сьогодні ж я вам із задоволенням розповім, як приготувати тилапию, запечену в духовці.

Якщо запікати тилапию за допомогою фольги, вона вийде набагато соковитіше, як ніби тушкованою. За бажанням можна додати більше будь-яких трав і прянощів, але в даному випадку поєднання масла, петрушки, лимона і часнику цілком приховує своєрідний запах даної рибки. Хоча можна приготувати цей же маринад заздалегідь: просто протушкувати на сковороді у вершковому маслі зелень і полити нею нашу рибку.

  • Файл тілапія - 4 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (розтоплене)
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Пертушкі - 1 Чайна ложка (у мене сушена)
  • Сіль, перець - - За смаком
1
Промийте філе тілапії під прохолодною водою. Витріть паперовими рушниками. Розігрійте духовку до 190 градусів.
2
Помістіть філе в форму для випічки, попередньо застелену папером для випічки або змащеній маслом. Збризніть лимонним соком і розтопленим вершковим маслом.
3
Накришить часник (його можна також пропустити через прес). Посипте нашу рибку часником і петрушкою. Додати сіль, поперчіть за смаком. Випікайте до тих пір, поки риба не побіліє (приблизно 30 хвилин).

Схожі рецепти