Запечена тілапія
(покроковий рецепт з фото)
Тилапию можна смажити, піч, фарширувати, запікати, збризкувати соком лайма чи сухим білим вином. Сьогодні ж я вам із задоволенням розповім, як приготувати тилапию, запечену в духовці.
Якщо запікати тилапию за допомогою фольги, вона вийде набагато соковитіше, як ніби тушкованою. За бажанням можна додати більше будь-яких трав і прянощів, але в даному випадку поєднання масла, петрушки, лимона і часнику цілком приховує своєрідний запах даної рибки. Хоча можна приготувати цей же маринад заздалегідь: просто протушкувати на сковороді у вершковому маслі зелень і полити нею нашу рибку.
- Файл тілапія - 4 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (розтоплене)
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Пертушкі - 1 Чайна ложка (у мене сушена)
- Сіль, перець - - За смаком
1
Промийте філе тілапії під прохолодною водою. Витріть паперовими рушниками. Розігрійте духовку до 190 градусів.
2
Помістіть філе в форму для випічки, попередньо застелену папером для випічки або змащеній маслом. Збризніть лимонним соком і розтопленим вершковим маслом.
3
Накришить часник (його можна також пропустити через прес). Посипте нашу рибку часником і петрушкою. Додати сіль, поперчіть за смаком. Випікайте до тих пір, поки риба не побіліє (приблизно 30 хвилин).