Запечена сом
(покроковий рецепт з фото)
Запікати можна як цілого сома, так і шматочок. В залежності, якого розміру риба у вас є. Я запікаю з картоплею, цибулею і морквою.
Смачний і трохи гострий сом запечений буде прекрасним головним блюдом на вашому святковому столі. Гілочки розмарину і чебрецю надають страві неймовірний аромат. Рецепт сома запеченого раджу всім. Смачного.
- Сом - 1 штука
- Картопля - 1 кілограм (залиште 1 картопля для овочевого гарніру.)
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Пучок петрушки - 1 штука
- Гілочки чебрецю - 2-3 штук
- Гілочки розмарину - 2-3 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Мелений перець Чилі - За смаком
- Твердий сир - 100 грам
Кількість прання, чистий і vиpotroshite. Розріжте на рівні шматки.
Засипте, сіллю, чорним перцем, перцем Чилі, побризкайте лимонним соком.
Картопля почистіть, наріжте тонкими скибочками. Змішайте з майонезом. Приправити сіллю і poperčite.
Чистий цибулю, морква і ще один картопля. Наріжте їх за бажанням. Змішайте з рослинним маслом. Додайте гілочки зелені. Поперчіть.
Викладіть на дно форми для випікання овочі з гілочками зелені, зверху рибу, а потім картопля в майонезі.
Зверху посипати сиром, тертим на крупній тертці і додайте ще трохи майонезу.
Випікайте в розігрітій на 200 градусів духовці 40 хвилин. Запечений сом готовий.