Рецепт Запечена сом фото

Запечена сом
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Риба та морепродукти , Майонез , Сом
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Соуси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запікати можна як цілого сома, так і шматочок. В залежності, якого розміру риба у вас є. Я запікаю з картоплею, цибулею і морквою.

Опис приготування:

Смачний і трохи гострий сом запечений буде прекрасним головним блюдом на вашому святковому столі. Гілочки розмарину і чебрецю надають страві неймовірний аромат. Рецепт сома запеченого раджу всім. Смачного.

  • Сом - 1 штука
  • Картопля - 1 кілограм (залиште 1 картопля для овочевого гарніру.)
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Гілочки чебрецю - 2-3 штук
  • Гілочки розмарину - 2-3 штук
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Мелений перець Чилі - За смаком
  • Твердий сир - 100 грам
запечена сом - фото крок 1
Кількість прання, чистий і vиpotroshite. Розріжте на рівні шматки.
запечена сом - фото крок 2
Засипте, сіллю, чорним перцем, перцем Чилі, побризкайте лимонним соком.
запечена сом - фото крок 3
Картопля почистіть, наріжте тонкими скибочками. Змішайте з майонезом. Приправити сіллю і poperčite.
запечена сом - фото крок 4
Чистий цибулю, морква і ще один картопля. Наріжте їх за бажанням. Змішайте з рослинним маслом. Додайте гілочки зелені. Поперчіть.
запечена сом - фото крок 5
Викладіть на дно форми для випікання овочі з гілочками зелені, зверху рибу, а потім картопля в майонезі.
запечена сом - фото крок 6
Зверху посипати сиром, тертим на крупній тертці і додайте ще трохи майонезу.
запечена сом - фото крок 7
Випікайте в розігрітій на 200 градусів духовці 40 хвилин. Запечений сом готовий.

Схожі рецепти