Запечена білокачанна капуста
(покроковий рецепт з фото)
Білокачанна капуста в наших краях дуже популярна, однак чомусь запікають її дуже рідко. Пропоную зруйнувати стереотип і приготувати білокачанну капусту саме методом запікання.
Білокачанна капуста, запечена в духовці таким способом, буде відмінним гарніром до м'яса. Смак, треба сказати, дуже несподіваний - така капуста не схожа на приготовлену звичайним способом. Рекомендую спробувати хоча б один раз, все одно витрати на блюдо смішні, але є ймовірність що вам дуже сподобається. Рецепт - нижче Удачі!
- Капуста білокачанна - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Спеції - 3 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
Капусту вимийте, очистіть від качана і жорстких верхніх листків. Розріжте на великі шматки і викладіть у форму для запікання. У мене на фото є ще й капуста іншого кольору - її теж можна так запікати.
Полийте капусту розтопленим вершковим маслом.
Посипте сіллю, перцем і спеціями.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо приблизно 40 хвилин.