Рецепт Закваска для моцарели фото

Закваска для моцарели
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Молоко
На швидку руку
Напої , Квас
Кількість порцій: 6
Час приготування: 15 хв.

Чому б нам самим не зробити сир? Тим більше усіма улюблений - mocarellu. Сироваріння, звичайно, справа не найпростіше, але спробувати можна і навіть потрібно. Давайте разом це зробимо!

Опис приготування:

Ми з вами разом розберемо, як приготувати закваску для моцарели, щоб потім зробити сам сир. Звичайно, в ідеалі потрібно готувати її з молока буйвола, але у нас його не дістанеш. Тому робимо зі звичайного молока, але має вийти не гірше, якщо ви будете слідувати точно рецептом нижче.

  • Жирне молоко - 2 L
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 2 L
  • Сичужний фермент - 1/4 чайних ложки (пепсин)
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
закваска для моцарели - фото крок 1
Віджимаємо сік з половинки лимона.
закваска для моцарели - фото крок 2
Розводимо пепсин в склянці води.
закваска для моцарели - фото крок 3
Розігріваємо молоко приблизно до 70 градусів. Вливаємо сік лимона і воду з ферментом. Перемішуємо - і відразу ж починає відділятися сироватка.

Схожі рецепти