Закваска для моцарели
(покроковий рецепт з фото)
Чому б нам самим не зробити сир? Тим більше усіма улюблений - mocarellu. Сироваріння, звичайно, справа не найпростіше, але спробувати можна і навіть потрібно. Давайте разом це зробимо!
Ми з вами разом розберемо, як приготувати закваску для моцарели, щоб потім зробити сам сир. Звичайно, в ідеалі потрібно готувати її з молока буйвола, але у нас його не дістанеш. Тому робимо зі звичайного молока, але має вийти не гірше, якщо ви будете слідувати точно рецептом нижче.
- Жирне молоко - 2 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
- Сичужний фермент - 1/4 чайних ложки (пепсин)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
Віджимаємо сік з половинки лимона.
Розводимо пепсин в склянці води.
Розігріваємо молоко приблизно до 70 градусів. Вливаємо сік лимона і воду з ферментом. Перемішуємо - і відразу ж починає відділятися сироватка.