Рататуй з моцарели
(покроковий рецепт з фото)
Любителям корисних і смачних овочевих страв дуже рекомендую взяти на замітку цей нескладний варіант, як приготувати рататуй з моцарелою і гострим томатним соусом.
Приготувати рататуй з моцарелою в домашніх умовах може навіть початківець кулінар. Завдяки сушеним травам блюдо виходить дуже ароматним, а соус надає йому особливу пікантність. Якщо ви не любите гостре, до помідорів можна додати часник, паприку або інші спеції.
- Цибулина - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Цукіні - 1 штука
- Помідор - 2-3 штук
- Моцарелла - 200 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Гострий перець - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Гострий томатний соус - 2-3 Ст. Ложок
1. Ось такий досить скромний набір овочів вам буде потрібно, щоб повторити цей рецепт приготування рататуя з моцарелою на своїй кухні.
2. Овочі вимийте і висушіть. Кабачок, цукіні і помідори наріжте кружальцями, баклажани - півкільцями.
3. Викладіть на дно форми трохи томатного соусу. Очистіть і подрібніть цибулю. Викладіть його зверху.
4. А тепер найголовніше процес: необхідно викласти всі овочі, чергуючи, в форму. Почніть з краю форми, плавно заповнюючи її до центру. Підсолити овочі трохи за смаком.
5. Зверху додайте ароматні трави (в даному випадку рататуй з моцарелою в домашніх умовах доповнений базиліком і орегано, але ви можете взяти і інші спеції). Викладіть ще трохи гострого соусу.
6. Сир натріть на тертці, присипте їм всю цю красу. Ось тепер форму можна відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Запікайте хвилин 40 до готовності овочів. Ось тепер ви знаєте, як приготувати рататуй з моцарелою. Сподіваюся, що ви оціните і полюбите це блюдо.