Закусочний торт з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Торт може бути не тільки солодким, але і солоним! Якщо вам захотілося порадувати близьких оригінальним блюдом - тоді рекомендую рецепт закусочного торта з листкового тіста!
Для приготування закусочного торта з листкового тіста я беру пачку готового тіста (дріжджове воно чи ні - це не має значення). Консервовану горбушу можете замінити на іншу рибу. Сам торт виходить ситним і смачним, але важким в приготуванні або сильно витратним. Його не обов'язково робити якийсь форми, просто так мені він здався більш ошатним. Дивіться далі рецепт.
- Тісто листкове - 1 кілограм
- Горбуша консервована - 250 грам
- Сирок плавлений - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цибуля - 50 грам
- Помідори - 3 штуки
- Майонез - За смаком

Тісто розморозити попередньо і розкачайте. Викладіть на змащений водою деко і попрокаливайте виделкою. Випікайте при 200 З до готовності (тісто стане приємного золотистого кольору).

Потім готові пласти виріже за трафаретом. У мене це було сердечко.

Постарайтеся, щоб коржі були однакові. Підготуйте решту складових. Рибну консерву відкрийте і розімніть вилкою. Блюдо змастіть майонезом і викладіть перший корж.

Перший корж змастіть майонезом і натріть на нього плавлений сир.

Накрийте другим коржем.

Поверх викладіть рибу.

Посипте порізаною зеленою цибулею і майонезом змастіть злегка.

Накрийте третім коржем.

Змастіть корж знову майонезом, зверху посипте тертим жовтком відварною, викладіть помідори (ріжемо кружечками або невеликими шматочками, попередньо зніміть акуратно шкірку з помідорів, вона нам стане в нагоді). І знову змастіть майонезом.

Накрийте останнім коржем. Шкурки від помідора обдайте окропом (секунд 5 буквально). Шкурки закрутяться в іншу сторону, тому з них буде зручно ліпити трояндочки для прикраси.

Верх торта змастіть майонезом і посипте тертим вареним яєчним білком.

Решта помідори поріжте кільцями або півкільцями, змастіть боки торта майонезом і прикрасьте їх помідорами.

З томатної шкурки сформуйте трояндочки і прикрасьте торт.

Готовий закусочний торт з листкового тіста перед подачею потримайте в холодильнику, щоб він краще просочився. Потім можна зробити вітальну напис за допомогою, наприклад, томатного соусу. Смачного!