Закусочні томатні панкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Американські панкейкі останнім часом стали дуже популярним десертом. Однак цю звично солодку випічку можна легко перетворити в закуску, використовуючи в якості основного інгредієнта томатний сік.
Із вказаної кількості продуктів виходить 13-15 закусочних панкейк. У несолодке тісто, приготоване з даного рецептом, можна додати часник і різні спеції згідно смаковим уподобанням.
- Томатний сік - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Зелень - 1 пучок (петрушка або кріп)
- Сіль кухонна - 1/2 чайних ложки
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте все необхідне для приготування закусочних томатних панкейк. Зелень можна використовувати як в свіжому, так і в замороженому вигляді.
З'єднайте в мисці попередньо просіяне борошно, сіль, соду і лимонну кислоту.
Всипте зелень в суху суміш, влийте томатний сік, добре перемішайте і додайте соняшникову олію.
Тісто необхідно ретельно і швидко перемішати, добившись густої однорідної консистенції.
Випікайте закусочні томатні панкейкі на сухій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку на невеликому вогні, викладаючи порції тесту столовою ложкою.
Подавайте свіжоспечені панкейкі зі сметаною або улюбленим соусом.